Ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος εξελέγη Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Γεωπόνων Ελλάδος! Ο ίδιος σχολίασε πως είναι μία πολύ θετική εξέλιξη για την προώθηση των ζητημάτων και της Καβάλας.

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι “Εκλέγομαι είναι αλήθεια στην Πανελλήνια Ομοσπονδία. Ήμουν ταμίας, τώρα είμαι Αντιπρόεδρος. Η Ομοσπονδία είναι ένα δευτεροβάθμιο όργανο που αφορά όλη την Ελλάδα και τους γεωπόνους αυτής.

Είναι 3ετίας η θητεία του Δ.Σ. και είναι ένα θεσμικό όργανο του κράτους που έχει πρωτοξεκινήσει και ιδρυθεί το 1957. Η Ομοσπονδία αφορά σε γεωπόνους και του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα. Οπότε μιλάμε για ιδιαίτερης βαρύτητας φορέα που αφορά στο μέλλον όχι μόνο των γεωπόνων αλλά και όλης της γεωργικής ζωής.

Συζητά και επηρεάζει τις εξελίξεις στον αγροτικό τομέα και όλα αυτά βάσει συμβουλών και του θεσμικού ρόλου που έχει και δη σε συνδυασμό με τις συζητήσεις που έχει με τους επικεφαλής των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Και πρόσθεσε πως «ΟΠΕΚΕΠΕ. ΕΛΓΑ. ΔΗΜΗΤΡΑ συνεργάζονται με το σημαντικό αυτό όργανο που τυγχάνει αναγνώρισης από το ίδιο το κράτος και στην επόμενη 3ετία θα έχουμε ένα καλό και παραγωγικό έτος και 3ετίας προς όφελος των αγροτών και της αγροτικής ανάπτυξης στην περιοχή μας».

Ο ίδιος σημείωσε ότι έτσι προωθούνται και θέματα της Καβάλας. “Ιδίως με τα καιρικά φαινόμενα και την κλιματική αλλαγή θεωρώ ότι ο κλάδος μας είναι πολύ σημαντικός και θα παίξει ιδιαίτερο ρόλο στην εξέλιξη της παραγωγής από εδώ και στο εξής. Μιλάμε για τον Πρωτογενή Τομέα, έναν σημαντικό τομέα ανάπτυξης και τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι πολλά. Δεν πρέπει ο Πρωτογενής Τομέας να μείνει πίσω” τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΤουρισμός για Όλους: Με κωδικούς Taxisnet και ΑΦΜ οι αιτήσεις – Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα
Επόμενο άρθροΕκδηλώσεις επίδειξης (Demo Event) στο πλαίσιο του προγράμματος Crea Centers