Αντιπροσωπεία του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ ν. Καβάλας στις 16/8/2020 επεσκέφθη την Νέα Ηρακλείτσα Δήμου Παγγαίου ΠΕ Καβάλας προκειμένου να αξιολογήσει τις υποδομές προσβασιμότητας και τον εξοπλισμό της νέας προσβάσιμηςπαραλίας που βρίσκεται έμπροσθεν του υπαίθριου δημοτικού παρκινγκ.

Στο συγκεκριμένο σημείο δημιουργήθηκε μια πλήρως προσβάσιμη παραλία που διαθέτει 2 θέσεις στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ , τουαλέτα και αποδυτήρια προσαρμοσμένα στις ανάγκες των χρηστών , ατόμων με κινητική αναπηρία, ξύλινους διαδρόμους πρόσβασης, ομπρέλες σκίασης και φυσικά τον αυτόνομο μηχανισμό πρόσβασης στην θάλασσα, ο οποίος διαθέτει ενσωματωμένη ντουζιέρα και σύστημα τηλεμετρίας θερμοκρασίας περιβάλλοντος και νερού αλλά και όργανο μέτρησης ισχύος της μπαταρίας σύμφωνα με την ηλιοφάνεια.

Τα χειριστήρια αλλά και τα κλειδιά τουαλέτας και αποδυτηρίων βρίσκονται στον χώρο των υπευθύνων του δημοτικού παρκινγκ ,που σημειωτέον για τα ΑμεΑ που διαθέτουν την μπλέ κάρτα στάθμευσης το παρκινγκ είναι δωρεάν.

Πολύ θετική κρίνεται η παρουσία του ναυαγοσώστη πλησίον των προσβάσιμων εγκαταστάσεων που βρίσκεται στο μέσον της πολυσύχναστης παραλίας, επιτυγχάνοντας έτσι στο έπακρο την κοινωνικοποίηση και την αποδοχή των χρηστών.

Θετικό επίσης κρίνεται το αποτέλεσμα των εργασιών που έγιναν με μεράκι και γούστο από τους αρμόδιους για την εκτέλεση του έργου. Μικρές εκκρεμότητες πρόκειται να διευθετηθούν στην διάρκεια της προσεχούς εβδομάδας.

Ο χρόνος θα κρίνει την ανθεκτικότητα και την ποιότητα υλικών του συγκεκριμένου αυτόνομου μηχανισμού αλλά και οι κριτικές των χρηστών.

Τέσσερις συνολικά είναι οι παραλίες που δημιουργήθηκαν στον Δήμο Παγγαίου Π.Ε Καβάλας που εκτός της συγκεκριμένης, η δεύτερη βρίσκεται στην Νέα Πέραμο περιοχή τελωνείου, η τρίτη παραπλεύρως των κατασκηνώσεων ΑμεΑ Νέας Περάμου και η τέταρτη στην Τούζλα παραλία Οφρυνίου.

Παρόντες στην αξιολόγηση του αυτόνομου μηχανισμού πρόσβασης στην θάλασσα ήταν από πλευράς Δήμου Παγγαίου ο Αντιδήμαρχος κος Μποσμπότης Χρήστος και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου δημοτικής κοινότητας Νέας Ηρακλείτσας κος Παπαδόπουλος Αθανάσιος συνοδευόμενοι από τον δημοσιογράφο κο Πατσίδη Αναστάσιο και από πλευράς Νομαρχιακού συλλόγου ΑμεΑ ν. Καβάλας , ο Πρόεδρος κος Σμάραγδος Κρεμύδας, η Γ.Γραμματέας κα Μαμαλιά Πέννη, ο Ταμίας κος Παντελίδης Γιάννης και οι Αντιπρόεδρος Β΄ κος Μασμανίδης Δημήτριος και το Μέλος κος Πολυχρονιάδης Θανάσης οι οποίοι και έκαναν χρήση του αυτονόμου μηχανισμού πρόσβασης στην θάλασσα και αξιολόγησαν την λειτουργικότητα του.

Προηγούμενο άρθροΔιευκρινήσεις Γιάννη Πασχαλίδη για τους εργάτες γης
Επόμενο άρθροΧαρδαλιάς | Στη μη τήρηση των μέτρων οφείλεται η αύξηση κρουσμάτων – Το 83% είναι εγχώρια