Τη Δευτέρα 12-9-2022 αντιπροσωπεία του Δ.Σ της Π.Ε τυφλών και του Νομαρχιακού συλλόγου ΑμεΑ Ανατολικής Μακεδονίας Ν.Καβάλας μετέβη στο σημείο των πεζοδρομίων επί της οδού Βενιζέλου έμπροσθεν του δημοτικού κήπου όπου και πραγματοποίησε αυτοψία όσον αφορά την εξέλιξη της τοποθέτησης οδηγών όδευσης τυφλών και δημιουργίας ραμπών ΑμεΑ.
Το συγκεκριμένο έργο επεκτείνει το δίκτυο των οδηγών όδευσης τυφλών όσον αφορά το κέντρο της πόλης μας με στόχο τη σύνδεση όλων των δημοσίων υπηρεσιών και των σημείων γενικού ενδιαφέροντος με σκοπό την ανεμπόδιστη πρόσβαση των συμπολιτών μας με προβλήματα όρασης για την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων τους.
Η προέκταση των προσβάσιμων διαδρομών γενικότερα οριοθετεί τις ελεύθερες ζώνες όδευσης ατόμων με αναπηρία αλλά και εμποδιζόμενων ατόμων χαρακτηρίζει τα σημεία των πεζόδρομων και πεζοδρομίων της πόλης που πρέπει να παραμείνουν ελεύθερα και απαλλαγμένα από αστικά αντικείμενα και εμπόδια όπως τραπεζοκαθίσματα, γλάστρες, διαφημιστικά σταντ, τροχοφόρα κ.λπ.
Αυτή η προσβάσιμη ζώνη όδευσης έχει σχεδιαστεί να επεκταθεί από τη συμβολή της οδού Δαγκλή και τα πεζοδρόμια της οδού Βενιζέλου από τη μεριά του Δημοτικού κήπου μέχρι τη κεντρική πλατεία συνδέοντας διαδοχικά σημεία ενδιαφέροντος όπως: στάσεις λεωφορείων, χώρους ψυχαγωγίας(σινεμά, τράπεζες, τουριστικό περίπτερο κ.α) και να συνδεθεί με το προηγούμενο δίκτυο προσβάσιμων διαδρομών της πόλης.

Προηγούμενο άρθροΕθιμοτυπική επίσκεψη του Διοικητή της Ελληνικής Ροταριανης Περιφέρειας 2475, Ιωάννη Κατσογιάννη, στο Δημαρχείο Καβάλας
Επόμενο άρθροΠαρουσίαση του βιβλίου της Γεωργίας Χιόνη “Του ανέμου οι σιωπές”