Θετικά είναι τα μηνύματα για τον τουρισμό στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Θανάση Τσώνη είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι.

Συγκεκριμένα είπε ότι «μιλάμε με πράξεις και φαίνεται ότι ιο προσπάθειές μας αποδίδουν καρπούς. Εξακολουθώ να είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος γιατί το τοπίο είναι δυναμικό και η κατάσταση ευμετάβλητη. Αλλάζει ώρα με την ώρα. Αυτήν τη στιγμή μας προβληματίζει λίγο η Ρουμανία που έχει εντάξει στα «κίτρινα» την Ελλάδα. Αν η κατάσταση δεν μπει υπό έλεγχο και συνεχίσει αυτή η αύξηση και μπούμε στα κόκκινα, αυτό θα επηρεάσει το ρεύμα από τη συγκεκριμένη χώρα. Θα αναγκάζει τους Ρουμάνους τουρίστες, αν δεν έχουν εμβολιαστεί, να μπαίνουν σε καραντίνα όταν επιστρέφουν στο σπίτι τους. Αυτό θα οδηγήσει σε ακυρώσεις, κάτι που δεν το θέλουμε.

Μέχρι τώρα τα ποσοστά είναι πολύ καλά. Μιλώντας με τον πρόεδρο ξενοδόχων Θάσου, με ενημέρωσε ότι αγγίζουμε το 80% του 2019, μια χρονιά πολύ καλή για την Περιφέρειά μας. Το ίδιο και στη Σαμοθράκη, τα ποσοστά αγγίζουν την πληρότητα. Είμαστε αισιόδοξοι. Βλέπουμε ότι υπάρχει και ποιοτική αύξηση των τουριστών. Ο τουρίστας που έχουμε προσελκύσει ξοδεύει ανά κεφαλή περισσότερο απ’ ό,τι στο παρελθόν.

Συνεχίζουμε τον προγραμματισμό μας σε χώρες καινούργιες. Στη Θάσο συνεχίζει να έχει αυξητική τάση η Πολωνία, έχουμε Λιθουανία και δουλεύουμε για να κάνουμε τη σούμα στο τέλος της σεζόν και να δούμε τι αποτελέσματα έχουμε φέρει.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που οι προσπάθειες αποδίδουν καρπούς, σε συντονισμό πάντα με τους δήμους, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους ξενοδόχους. Τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και εξαργυρώνουμε και την περσινή μας αξιοπιστία. Είμαστε μια περιοχή ασφαλείς και θεωρώ ότι έχουμε κερδίσει το στοίχημα και θα είναι μια βιώσιμη χρονιά. Για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα θέλει καιρό αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να κινδυνεύσει με λουκέτο κάποια επιχείρηση που εμπλέκεται με τον τουρισμό».

ΓΡΑΜΜΕΣ

Για την επικείμενη γραμμή Καβάλα- Σαμοθράκη- Λήμνος- Αγιος Ευστράτιος- Λαύριο είπε ότι «δουλεύουμε αυτή τη γραμμή με τα συναρμόδια υπουργία αλλά οι διαδικασίες είναι λίγο αργές. Για μας οι ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συνδέσεις είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. Όπως πετύχαμε τη σύνδεση Αλεξανδρούπολη- Ηράκλειο, μια καινούργια και πολύ σημαντική πτήση. Η σύνδεση της Περιφέρειας με άλλες περιοχές μόνο καλό μπορεί να φέρει».

Προηγούμενο άρθροΣταϊκούρας: To 50% των φορολογούμενων δεν θα πληρώσει φόρο με τα φετινά εκκαθαριστικά
Επόμενο άρθροΕρντογάν και Τατάρ ανακοίνωσαν άρση στρατιωτικού καθεστώτος στο 3,5% της Αμμοχώστου