Πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας κατά του προτεινόμενου σχεδιασμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για επέκταση του Ευρωπαϊκού Οικολογικού Δικτύου NATURA 2000.
Τον έντονο προβληματισμό των αλιέων,, έχει προκαλέσει ο σχεδιασμός του υπουργείου Περιβάλλοντος για ένταξη στο Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο «Natura 2000» του θαλάσσιου χώρου από το Δέλτα του Έβρου.

Το ευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο «Natura 2000» είναι ένα δίκτυο ζωνών προστασίας της φύσης, που εκτείνεται σε ολόκληρη την Κοινότητα και στόχο έχει τη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης διατήρησης των πιο πολύτιμων και των πλέον απειλούμενων ειδών και ενδιαιτημάτων της, σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε συνάντηση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Καβάλας μεταξύ των αλιέων από πολλά σημεία της Ελλάδας προκειμένου να συντονίσουν τις επόμενες κινήσεις τους διαμαρτυρόμενοι στον προτεινόμενο σχεδιασμό του υπουργείου περιβάλλοντος.

Ενώ όπως αναφέρει ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ενωσης Πλοιοκτητών Μέσης Αλιείας Γιάννης Μπουντούκος υπάρχει και το θέμα με τους Τούρκους αλιείς που δεν συμμορφώνονται και δεν υπακούν σε καμία αλιευτική πολιτική.

Προηγούμενο άρθροΞεκίνησε την λειτουργία της η μονάδα θεϊικού οξέος-video
Επόμενο άρθρο“Ανάσα” για 23.000 ανέργους! Εγγυημένη απασχόληση για έξι μήνες και περισσότερες αποδοχές! Όλος ο σχεδιασμός