Η «Δημωφέλεια» έχει χάσει τον προσανατολισμό της, υποστήριξε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ομίλου Καβάλα Μπροστά κ. Γιάννης Εριφυλλίδης. Σύμφωνα με τον ίδιο οι εκδηλώσεις της δεν έχουν την σφραγίδα του παρελθόντος.

Αρχικά ανέφερε ότι “Πράγματι στη διάρκεια δημόσιας δήλωσης μου, έκανε μια προσωπική τοποθέτηση και επικεντρώθηκα βέβαια στο πολιτιστικό κομμάτι της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ η οποία δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ένας τεράστιος οργανισμός και έχει πολύ περισσότερα να φέρει εις πέρας. Ωστόσο τον τελευταίο καιρό επικεντρωνόμαστε στο Φεστιβάλ του Cosmopolis και εγώ προσωπικά εξέφρασα την άποψη ότι η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ θα πρέπει να πάψει να είναι ένας συγκεντρωτικός οργανισμός και θα πρέπει να υπάρξει πλουραλισμός απόψεων, συμμετοχή περισσότερων καλλιτεχνών από την πόλη μας και τις δράσεις μας οι οποίες οργανώνονται από τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και γίνονται υπό την αιγίδα της.

Και στην συνέχεια αναφέρθηκα και στο Φεστιβάλ Παπαϊώαννου το οποίο εγώ ίδρυσα με τους συνεργάτες του Ωδείου το 2000 τότε, και θεώρησα ότι είναι λάθος ένα ιστορικό κομμάτι του ΔΩΚ να αποσπασθεί και να το αναλάβει η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Αυτό έγινε πέρσι απλά λόγω της πανδημίας δεν έγινε καν το Φεστιβάλ. Απλά το σχέδιο ήταν να αλλάξει και όνομα και από Φεστιβάλ Παπαϊώαννου να γίνει Κοσμοκλάσσικαλ…. Επιχειρήθηκε να οργανωθεί από τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ που δεν έχει όμως την κατάλληλη υποδομή και δεν είναι ο κατάλληλος φορέας για να οργανώσει ένα Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής. Νομίζω ότι και οι δικές μου οι σκέψεις είναι τροφή για επιπλέον σκέψη.

Είναι απόψεις αλλά και το ακούω και από πολλούς συμπολίτες ότι τελικά κάτι πρέπει να αλλάξει από τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Προσωπικά εκτιμώ ότι πρέπει να γίνονται αυτά τα Φεστιβάλ και μάλιστα αν δεν είναι δυνατό ο Δήμος Καβάλας να στηρίξει την προσπάθεια αυτή, να δούμε πως θα μπορέσουν να βρεθούν και κάποιοι ιδιώτες χορηγοί, να αναζητήσουμε δηλαδή τρόπους για να γίνει κάτι. Απλά δεν είμαι υπέρ των απευθείας αναθέσεων και των διαδικασιών χωρίς διαγωνισμούς.

Για τους ανθρώπους που συμμετέχουν θα ήθελα όλα να γίνονται με ανοικτούς διαγωνισμούς, έτσι ώστε όλοι να είναι ευχαριστημένοι και να λεν ότι τουλάχιστον υπήρξε μια διαδικασία ανοικτή για την επιλογή των προσώπων».

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΠΟΝΟ

Και πρόσθεσε πως «Αυτό που εγώ βλέπω είναι ότι υπάρχει ένα παράπονο ότι πολλοί έμειναν από έξω και από τους διαγωνισμούς και από όλες τις διαδικασίες. Έχουν πολλοί άνθρωποι τη διάθεση να προσφέρουν αλλά νοιώθουν αποκλεισμένοι. Εκεί εγώ θα επικέντρωνα την προσοχή μου”.

Ο ίδιος εξήγησε ότι «θα πρέπει να ανοίξουν οι διαδικασίες και για τις θέσεις των καλλιτεχνικών διευθυντών αλλά και όλων των συμμετεχόντων. Να έχει την αίσθηση δηλαδή ο καθένας ότι θα μπορεί να είναι σε θέση και βάση κατάθεσης προτάσεων αλλά και δράσεων”.

Προηγούμενο άρθροΔωρεάν rapid test : Πώς λειτουργεί και πώς τα προμηθευτείτε – Τι αποτελεσματικότητα έχουν
Επόμενο άρθροΣταδιακά θα επιστρέψει η εμπιστοσύνη στα εμβόλια της Astrazenica όπως δηλώνει ο παθολόγος Μιχάλης Σωτηρόπουλος