Την Πέμπτη συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας για μία σειρά θεμάτων όπως τα ανταποδοτικά τέλη. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος κλήθηκε να κάνει δηλώσεις.

Όπως ανέφερε αρχικά “Το θέμα των ανταποδοτικών τελών δεν θα μπορούσε παρά να μας απασχολήσει και να μας βρει βέβαια ως παράταξη καθολικά αντίθετους οπότε και έτσι προχωρήσαμε σε αρνητική ψηφοφορία” δήλωσε αρχικά ο κ. Παπαδόπουλος θυμίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία όπου ο Έλληνας πολίτης βάλλεται και πλήττεται πανταχόθεν, όπου οι αυξήσεις δυστυχώς μονοπωλούν την καθημερινότητα του, να έρχεται και η δημοτική αρχή να του επιφέρει μια ακόμη αύξηση, αυτή στα ανταποδοτικά τέλη.

“Αν επιθυμεί η διοίκηση του Δήμου Καβάλας να κάνει κάτι ας μειώσει τα τέλη. Και αν και τελικά τα ανταποδοτικά θα μείνουν σταθερά, η διοίκηση θέλει αύξηση για να γίνουν επενδύσεις στο Τμήμα της Καθαριότητας.

Όμως καλό θα είναι, σε δύσκολους καιρούς, να μειώσουμε τις επενδύσεις. Τα έξοδα είναι αυξημένα και έτσι δεν μπορεί να ζητά η διοίκηση σε τόσο δύσκολους καιρούς περισσότερα χρήματα για να καλύψει το κενό. Για αυτό και από την αρχή είπαμε να μειωθούν τα επενδυτικά σχέδια για να ισοσκελισθεί τελικά το πλάνο και να μην μπουν περαιτέρω τέλη. Δεν αντέχει ο κόσμος επιπλέον αυξήσεις” σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΝΕΑ ΦΟΡΤΗΓΑ

Και πρόσθεσε πως «Ο Δήμος Καβάλας θέλει πάνω από 600 χιλιάδες σε επενδύσεις για νέα φορτηγά όταν έχουμε δύο φορτηγά που εδώ και δύο μήνες είναι στο συνεργείο και ακόμη δεν έχουν επισκευαστεί. Εύκολη λύση η αγορά. Όχι όμως σε δύσκολους καιρούς . Όλα κινούνται με αργό ρυθμό και η μόνη μας έννοια είναι να αγοράσουμε καινούρια ……Τώρα δεν είναι λύση η αγορά μηχανημάτων. Είναι καιροί για περισυλλογή, είναι καιροί για οικονομικό συμμάζεμα. Και ας μην ξεχνάμε ότι ελέω της πανελλαδικής πρόσκλησης για δήλωση των “ξεχασμένων” τετραγωνικών τα έσοδα στους Δήμους θα αυξηθούν, οπότε μπορούν και να καλυφθούν νέες απαιτήσεις και νέα έξοδα με τον τρόπο αυτό.

Αναμένονται αυξημένα έσοδα λοιπόν ανά 280 χιλιάδες ευρώ και έτσι μπορούν να αγοραστούν πράγματα και οχήματα. Και εργαλεία μπορούμε να πάρουμε και τα ανταποδοτικά τέλη δεν χρειάζεται να αυξήσουμε. Και αυτό είναι μια νίκη της αντιπολίτευσης” σημείωσε και ενώ πρόσθεσε ότι την επόμενη χρονιά θα πρέπει να αναζητηθεί η μείωση των τελών.

ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ

Αναφορικά τώρα με την ενημέρωση του δημάρχου κ. Μουριάδη για τις επαφές στην Αθήνα με το Υπερταμείο και τις διεκδικήσεις του Δήμου Καβάλας ο ίδιος ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι η ενημέρωση που δέχεται το Σώμα είναι ελλιπής. “Με τις συνεντεύξεις καταλαβαίνουμε και ακούμε περισσότερα. Αυτό δεν είναι μομφή απλά θέλουμε περισσότερη και πιο αναλυτική ενημέρωση.

Κανείς δεν έχει πλήρη εικόνα από τα τεκταινόμενα του Δημάρχου . Απλά ζητάμε αυτό που πρέπει και αυτό που είναι λογικό. Αλλιώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι γίνεται και έτσι μάλιστα κάνουμε χρονοβόρες ερωτήσεις. Ενώ αν υπήρχε σωστή ενημέρωση θα είχαμε και λιγότερο χρόνο να δαπανούμε για ερωτήσεις προς τη διοίκηση. Έτσι μάθαμε ευτυχώς ότι θα ξεκινήσει το έργο της δημοπράτησης στην Πλατεία Καπνεργάτη.

Όσο για την παραχώρηση του γηπέδου στον ΑΟΚ για τις επόμενες αναμετρήσεις της ομάδας είχαμε και εκεί εντάσεις με αφορμή το ιδιοκτησιακό της ομάδας αλλά ευτυχώς καταφέραμε να προχωρήσουμε και να δώσουμε τελικά την έγκριση μας, χωρίς βέβαια όλοι εμείς οι δημοτικοί σύμβουλοι να κινδυνεύουμε από τυχόν παρατυπίες. Γι αυτό και θέλουμε μια προσεκτική εισήγηση όχι μόνο βέβαια σε αυτό το θέμα αλλά και σε όλα τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου. Γενικά με σοβαρότητα μόνο μπορούμε να προχωράμε” τόνισε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΕπίδομα θέρμανσης: Τελευταία ευκαιρία για όσους θέλουν να πληρωθούν έως τις 10 Δεκεμβρίου
Επόμενο άρθροΜπάμπης Δράκος: Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να υπάρχει ένα δεύτερο, εκτός Νέας Δημοκρατίας, αστικό κόμμα εξουσίας