Η Θασιακή Ένωση Καβάλας ξεκίνησε μία προσπάθεια ανθρωπιστικής βοήθειας για τους δοκιμαζόμενους Ουκρανούς. Ο πρόεδρός της κ. Νίκος Τσιλογιώργης σημείωσε πως η συγκέντρωσή της γίνεται στην Δημοτική Αγορά με φάρμακα και κουβέρτες.

Συγκεκριμένα είπε ότι «η Θασιακή Ένωση Καβάλας συμμετέχει στην εκστρατεία που γίνεται για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας στο δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας. Σε συνεργασία με το Δήμο Καβάλας συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης μέχρι την Παρασκευή 11 Μαρτίου. Χρειαζόμαστε, από φάρμακα, παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επιδέσμους, οινόπνευμα, φυσικούς ορούς και βιταμίνες. Επίσης, μαζεύουμε ζεστά ρούχα για παιδιά και ενηλίκους, παπλώματα και σκεπάσματα, είδη βρεφικής φροντίδας όπως πάνες, γάλα σε σκόνη και τροφές, είδη ατομικής υγιεινής, τρόφιμα μακράς διάρκειας όπως γάλατα, κονσέρβες, δημητριακά και παξιμάδια, εμφιαλωμένα νερά και ατομικούς χυμούς.

Ο χώρος συγκέντρωσης των αγαθών είναι η Δημοτική Αγορά, στα παλιά ψαράδικα στο υπόγειο, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Κάνω έκκληση στα μέλη της Θασιακής Ένωσης και τους φίλους, να στηρίξουν την προσπάθειά μας όπως έκαναν με επιτυχία σε όλες τις προηγούμενες.

Αυτά μαζεύουμε σε πρώτη φάση, διότι ενδεχομένως αν δεν σταματήσει ο πόλεμος, θα χρειαστούμε και δεύτερη προσπάθεια, συγκεντρώνοντας ενδεχομένως και κάποια χρηματικά ποσά.

Αυτήν τη στιγμή φιλοξενούνται στην πόλη μας κάποιοι πρόσφυγες. Ένα από τα μέλη του συμβουλίου της Θασιακής Ένωσης φιλοξενεί μια τετραμελή οικογένεια».

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ

Για τις μελλοντικές δραστηριότητες της Θασιακής Ένωσης είπε ότι «προετοιμαζόμαστε για την παρουσίαση του επετειακού λευκώματος, με την εκδήλωση να γίνεται μάλλον τις παραμονές της 25η Μαρτίου. Μίλησα με τον δήμαρχο και θέλουμε να το συνδυάσουμε την εθνική επέτειο, μιας και το θέμα «Θάσος και Καβαλιώτες αγωνιστές» ταιριάζει και είναι επίκαιρο αυτήν την περίοδο».

Προηγούμενο άρθροΞεκίνησε εδώ και 10 μέρες η λειτουργία των 4 από τα 6 ΚΑΠΗ του Δήμου Καβάλας
Επόμενο άρθροΜνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των νεκρών της πόλης