Ανησυχητικά είναι τα κρούσματα του κορωνοίού στην Καβάλα. Ο Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας κ. Αλέξης Πολίτης σε δηλώσεις του έδωσε την εικόνα της κατάστασης.

Όπως ανέφερε αρχικά «Αυτό που προβληματίζει περισσότερο είναι ότι τα κρούσματα δεν είναι ασυμπτωματικά. Πέρσι είχαμε μολύνσεις και τυχαία ο κόσμος το μάθαινε μια και δεν είχε κάποιο σύμπτωμα ενώ και φέτος βλέπουμε κρούσματα αλλά και προβλήματα.

Έτσι ο κόσμος πηγαίνει στο νοσοκομείο ενώ όλους μας εκπλήσσει η ανθεκτικότητα της μετάλλαξης ΔΕΛΤΑ. Εν μέσω καύσωνα αντέχει πολύ, ενώ παλιά οι υψηλές θερμοκρασίες σκότωναν τους ιούς.

Παλιά η ζέστη σκότωνε τον ιό, τώρα αυτό δεν γίνεται… Και πράγματι ανησυχούμε μια και θα επιστρέψουμε από Σεπτέμβρη όλοι στις δουλειές μας και θα έχουμε πολλά ανοικτά μέτωπα.

Θα ζούμε σε κλειστούς χώρους, θα πέσουν και οι θερμοκρασίες και θα δούμε. Βέβαια ο δείκτης μεταδοτικότητας παραμένει κάτω από 4%. Βέβαια η αξία των εμβολιασμών είναι το παν. Στα 3000 κρούσματα του περασμένου Μαρτίου είχαμε 70 θανάτους, τώρα στα 3000 κρούσματα έχουμε 15 θανάτους μετά από τους εμβολιασμούς. Έχουμε συνηθίσει τον θάνατο και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει».

ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ

Και πρόσθεσε πως «Όσο για τους εμβολιασμένους είναι θωρακισμένοι και κινδυνεύουν πολύ λιγότερο. Αν νοσήσουν δεν θα έχουν μεγάλο πρόβλημα. Όσοι πηγαίνουν στα νοσοκομεία και οι θάνατοι των εμβολιασμένων είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Υπάρχουν πιθανότητες και ένα 5% του εμβολίου δεν είναι αποτελεσματικό. Δεν υπάρχει απόλυτη προστασία αλλά οι εμβολιασμένοι έχουν μεγαλύτερη προστασία.

Πλέον το κινητό των ιδιωτών γιατρών άρχισε να χτυπά έντονα και όλοι εμείς προτείνουμε τον εμβολιασμό. Ας θωρακιστούν επομένως οι πολίτες με ένα εμβόλιο”.

Προηγούμενο άρθροΑυξήθηκαν ανησυχητικά τα κρούσματα κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Καβάλας
Επόμενο άρθροΔιαβούλευση για την ελεγχόμενη στάθμευση στη χερσόνησο της Παναγίας