ds1039-604x384

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Μπάμπης Κουφατζής διατύπωσε χθες τις πρώτες του ανησυχίες σχετικά με τα συμβαίνοντα στο υπουργείο ανάπτυξης για τη χρηματοδότηση του έργου που αφορά στην ύδρευση της περιοχής των Φιλίππων από τις πηγές Κεφαλαρίου. Πρόκειται για το γνωστό έργο που συζητήθηκε έντονα το περασμένο καλοκαίρι, το έργο Σταθάκη ή το έργο των ανταποδοτικών του αγωγού ΤΑΡ.

Οι ανησυχίες του κ. Κουφατζή εστιάζονται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν νεότερα για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου, ενώ ο αγωγός ΤΑΡ προχωρά, δηλαδή κατασκευάζεται και εγκαθίσταται στην επίμαχη περιοχή από τον Αμυγδαλεώνα έως τα όρια των περιφερειακών ενοτήτων Καβάλας – Δράμας.

Οι δηλώσεις του Μπάμπη Κουφτζή ήταν μια συνέχεια των ανακοινώσεων της Τρίτης για τη μείωση της τιμής του νερού. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ για το ίδιο θέμα δήλωσε: «Η ΔΕΥΑΚ μειώνει την τιμή του νερού για τους Καβαλιώτες ώστε να πάρουν μια ανάσα οι μικρομεσαίοι. Η απόφασή μας είναι προϊόν έντονης μελέτης. Το ρόλο της παίζει η κερδοφορία των προηγούμενων ετών της δημοτικής επιχείρησης αφού μετακυλίεται στους καταναλωτές. Ελάχιστα αυξάνεται η τιμή για τις υψηλές καταναλώσεις κι αυτό συμβαίνει ώστε να αποτραπούν οι μεγάλες καταναλώσεις.

Οι πέντε κλίμακες στη χρέωση της κατανάλωσης αποφασίστηκαν προκειμένου να γίνεται πιο αντικειμενική κοστολόγηση. Τέλος, το πάγιο των έξι ευρώ ετησίως αφορά στην αντικατάσταση των υδρομέτρων. Τα οικονομικά της ΔΕΥΑΚ βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο. Πληρώνουμε εγκαίρως τη ΔΕΗ κι επωφελούμαστε της έκπτωσης».

Μιλώντας για άλλα θέματα της ΔΕΥΑΚ ο κ. Κουφατζής δήλωσε στην ΠΡΩΙΝΗ ότι στη επιχείρηση εργάζονται τρία άτομα μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που προοδευτικά θα αυξηθούν σε 29. Οι περισσότεροι θα απασχοληθούν ως εργάτες ύδρευσης. Επίκειται η ανακοίνωση για την υπογραφή της σύμβασης ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω η αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων, αφού τις βλάβες θα διορθώνει για λογαριασμό της ΔΕΥΑΚ ιδιώτης εργολάβος.

proininews.gr

Προηγούμενο άρθροΚατά πλειοψηφία η απόφαση για τις υφιστάμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω γέφυρας
Επόμενο άρθροΔιακοπή Κυκλοφορίας