Αυξήθηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Καβάλας. Σύμφωνα με τον Διευθυντής της Παθολογικής κ. Ξενοφώντα Κροκίδη επιβάλλεται οι πολίτες να εμβολιαστούν όταν νοσηλεύονται 12 άτομα με μόνον ένα εμβολιασμένο.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «αυτήν τη στιγμή στην κλινική covid του Νοσοκομείου Καβάλας νοσηλεύονται 12 άτομα εκ των οποίων τα 11 δεν έχουν εμβολιαστεί. Μόνο μία γυναίκα είναι εμβολιασμένη. Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ένα άτομο. Χθες τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ ήταν 29, αν λάβουμε υπ’ όψιν τα κρούσματα των τελευταίων 15 ημερών ο νομός Καβάλας έχει έναν υψηλό δείκτη κρουσμάτων 7ημέρου και 15ημέρου. Όλα αυτά μας ανησυχούν και στην Καβάλα και πανελλαδικά διότι φοβόμαστε μήπως αυτή η έκρηξη των κρουσμάτων γίνει και πριν τον Δεκαπενταύγουστο. Τα νοσοκομεία συνεχίζουν να δουλεύουν αλλά το διάστημα αυτό πρέπει να χορηγηθούν και οι κανονικές άδειες των εργαζομένων. Αν έχουμε έκρηξη κρουσμάτων και πάμε πάλι στη δημιουργία νέων κλινικών covid αυτό ενδεχομένως να οδηγήσει και σε αλλαγές του προγραμματισμού των εργαζομένων. Είναι κάτι που μας προβληματίζει».

«ΚΡΑΧ»

Πρόσθεσε ότι «από την άλλη πλευρά, κάτι που θα το βρούμε μπροστά μας τις επόμενες μέρες, είναι οι συνέπειες του Νόμου 4820 που ψηφίστηκε πρόσφατα και λέει ότι όσοι δεν εμβολιαστούν μέχρι τις 31 Αυγούστου πρέπει να τεθούν σε αναστολή καθηκόντων. Αυτό στο Νοσοκομείο της Καβάλας θα οδηγήσει σε πλήρη αποδιοργάνωση γιατί αυτήν την στιγμή υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός στο νοσηλευτικό προσωπικό, στους τραυματιοφορείς, στις ΜΕΘ, συγκεκριμένα 117 άτομα, στο δε διοικητικό προσωπικό είναι 27 άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί. Αυτά τα άτομα που δεν πιστεύω ότι θα πειστούν όλα για να εμβολιαστούν μέχρι τέλος του μήνα, αν τεθούν σε αναστολή, για να προσληφθούν με τρίμηνη σύμβαση κάποιοι άλλοι εργαζόμενοι είναι ένα μεγάλο και δύσκολο εγχείρημα που δεν θα έχει υλοποιηθεί μέχρι τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου.

Εδώ εγκυμονεί ένα «κραχ» στο νοσοκομείο αλλά και σε άλλες δημόσιες δομές, αφού συνολικά 9 χιλιάδες εργαζόμενοι στο ΕΣΥ δεν έχουν εμβολιαστεί. Θα υπάρξουν κίνδυνοι και επιπτώσεις».

Προηγούμενο άρθροΘάσιοι Εικαστικοί στο προσκήνιο
Επόμενο άρθροΙκανοποιητική η κίνηση τον Ιούλιο στα πρατήρια υγρών καυσίμων στην Καβάλα