Ανησυχητικά είναι τα κρούσματα κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Καβάλας, καθώς νοσηλεύονται 56 ασθενείς, 7 εξ αυτών στην ΜΕΘ. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ντίνος Κλειτσιώτης σημείωσε πως οι εμβολιασμοί είναι άκρως απαραίτητοι.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «δυστυχώς δεν ξεκίνησε καλά ο μήνας. Έχουμε στο νοσοκομείο 56 ασθενείς, οι 49 είναι στις απλές κλίνες covid και οι 7 στη ΜΕΘ. Έχουμε μία επιδείνωση της κατάστασης τις τελευταίες μέρες. Οι 56 ασθενείς είναι και από τους νομούς Δράμας και Ξάνθης. Οι ασθενείς από την Καβάλα είναι 29, αλλά δεν παύουν να είναι αυξημένα τα κρούσματα. Δυστυχώς, μετά τον 5ο όροφο, αναγκαστήκαμε να ανοίξουμε και έναν ακόμη, τον 3ο, για περιστατικά covid αφού τα 43 κρεβάτια δεν αρκούν».

ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ

Πρόσθεσε ότι «με βάση τα στατιστικά, το 90% των νοσηλευόμενων δεν έχουν εμβολιαστεί. Για πολλοστή φορά θα απευθυνθώ στους συμπολίτες μου, λοιπόν, ότι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος της δυσκολίας, το πώς περνάμε στο νοσοκομείο, και το γρηγορότερο να εμβολιαστούν. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτό το όπλο που έχουμε στη φαρέτρα μας. Πέρυσι τέτοια εποχή που περάσαμε έναν Γολγοθά, δεν είχαμε το εμβόλιο στα χέρια μας. Φέτος το έχουμε και θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε τέτοια ποσοστά ανεμβολίαστων, δεν είναι δυνατόν να ενημερωνόμαστε από διάφορα site αμφιβόλου πιστότητας και να μην ακούμε τον γιατρό μας. Πρέπει να ακούσουμε τους ειδικούς.

Εδώ οι γιατροί μας, αν και η τρίτη δόση είναι προαιρετική, πάνω από το 50% την έχουν κάνει. Είμαι βέβαιος ότι το επόμενο διάστημα θα εμβολιαστούν και οι υπόλοιποι. Αυτό λέει πολλά και πρέπει να προβληματίσει όσους έχουν αντίθετη άποψη. Θα απευθυνθώ για πολλοστή φορά στους συμπολίτες μας, να εμβολιαστούν το γρηγορότερο δυνατόν».

Προηγούμενο άρθροΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Πρεμιέρα εκτός έδρας με Απόλλων Πόντου
Επόμενο άρθροΞεκίνησε τη Δευτέρα το εκπτωτικό 15νθήμερο του Νοεμβρίου για την αγορά της Καβάλας