Δύο βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Καβάλας ανέστειλαν την λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού. Ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη» κ. Φιλήμων Ξουλόγης σημείωσε πως μία μαγείρισσά εντοπίστηκε με κορωνοϊό και ως εκ τούτου θα αναστείλουν την λειτουργία τους έως τις 11 Οκτωβρίου.

Ο κ. Ξουλόγης σημείωσε ότι “Την περασμένη εβδομάδα χτύπησε το πρώτο καμπανάκι και αρχίσαμε να φοβόμαστε για κρούσμα στον παιδικό σταθμό της Εκάβης. Στο δεύτερο παιδικό σταθμό του Δήμου Καβάλας δηλαδή. Για κακή μας τύχη όμως, είχαμε κρούσμα σε μαγείρισσα. Η γυναίκα ήταν πλήρως εμβολιασμένη και επειδή τη Δευτέρα είχε κάποια αδιαθεσία εμείς κάναμε το γρήγορο τεστ άμεσα και βγήκε αρνητικό.

Συνεχίσαμε αλλά την επόμενη ημέρα τα συμπτώματα ήταν χειρότερα. Το τεστ το επόμενο όμως βγήκε θετικό και εμείς ήρθαμε σε επαφή με τους αρμοδίους για να δούμε τι θα κάνουμε βάσει πρωτοκόλλου. Μας είπαν τα παιδάκια να μην συμμετέχουν στο πρόγραμμα του σταθμού.

Βέβαια σε αυτό το κτήριο συστεγάζονται δύο παιδικοί σταθμοί και επειδή ήταν η μαγείρισσα το κρούσμα και επειδή υπήρχε μια στο εκατομμύριο θα πω εγώ η υποψία να μεταδοθεί ο ιός στα παιδιά πάρθηκε αυτή η απόφαση, όπως άλλωστε προέβλεπε το πρωτόκολλο.

Τώρα οι δύο παιδικοί μέχρι τις 11 Οκτωβρίου θα είναι κλειστοί. Ζητώ συγγνώμη από τους γονείς που θα ζήσουν την αναστάτωση μια και τους βγάζουμε από τον προγραμματισμό τους αλλά δεν γίνεται διαφορετικά».

ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ..

Και πρόσθεσε πως «Μέχρι τώρα πηγαίναμε πάρα πολύ καλά και το περιμέναμε ότι κάπου θα μας έσκαγε κάτι! Ο Δήμος Καβάλας, ο Νομός μας είναι στο κόκκινο και τα κρούσματα είναι πολλά. Πέρα από αυτά που αναγράφονται θεωρώ ότι είναι άλλα τόσα το ελάχιστο. Ελπίζαμε να μην έχουμε κρούσμα αλλά ήρθε και σε εμάς.

Οι παιδικοί δουλεύουν όπως πρέπει, τα πρωτόκολλα εφαρμόζονται άψογα και οι θερμομετρήσεις, ο διαχωρισμός τμημάτων, όλα γίνονται όπως πρέπει. Αλλά όλοι καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι πάνω από τις δυνατότητές μας».

Βέβαια ο ίδιος σημείωσε ότι εκτός από την άμεση αντίδραση για την μη διασπορά του ιού το δ.ς. της «Αλληλεγγύης» έλαβε απόφαση ώστε οι γονείς για αυτό το διάστημα να μην πληρώσουν τροφεία μια και αυτό είναι το δίκαιο μετά την ταλαιπωρία που υπέστησαν. “Ο καθείς στην θέση μας αν ήθελε να είναι σοβαρός αυτό θα έκανε” τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΜάκης Βορίδης: Παρέλαση την 28η Οκτωβρίου για όλους, όχι μόνο για εμβολιασμένους
Επόμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: 47 χρόνια Νέα Δημοκρατία – 47 χρόνια δίπλα στους πολίτες