Αισιόδοξη χαρακτήρισε την κατάσταση με τον κορωνοϊό η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας κ. Αναστασία Αντωνίου. Παρ` όλα αυτά συνέστησε την προσοχή όλων.

Όπως ανέφερε “Θέλω να επιστήσω την προσοχή μας και να τονίσω ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή άσχετα αν έρχονται μέρες ξεφαντώματος. Τα κρούσματα είναι πολλά, η Όμικρον μπορεί να είναι λιγότερο επιθετική αλλά δεν παύει να είναι επικίνδυνη για ορισμένους ανθρώπους, ειδικά για τους ανεμβολίαστους.

Αλλά και για τους ευαίσθητους εμβολιασμένους είναι τρομερή. Άρα τα ξεφαντώματα δεν είναι για φέτος. Θα κάνουμε υπομονή, θα γιορτάσουμε με σύνεση αφού ακόμη νοσούν πολλοί, πεθαίνουν πολλοί και έχουμε πάρα πολλούς διασωληνωμένους…

Παρουσιάζει πιο ελαφριά σημάδια η Όμικρον αλλά σε ορισμένους φέρνει και βαριές πνευμονίες και μπορεί να δημιουργήσει και είσοδο σε εντατικές. Άρα δεν παύει να είναι εν δυνάμει επιθετική και αυτή».

ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ….

Και πρόσθεσε πως «Μέσα στην Άνοιξη θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε αποκλιμάκωση και επίσης θέλω να πιστεύω ότι το Πάσχα θα καταφέρουμε να βγούμε από το τούνελ. Αλλά μέχρι τότε δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, όλοι είμαστε άλλωστε κουρασμένοι…. Και περισσότεροι οι υγειονομικοί, οι γιατροί σε κάθε πόστο και δη στο Νοσοκομείο. Εκεί έχουν όλοι εξαντληθεί και πρέπει να τους σεβόμαστε και να φερόμαστε σκεπτόμενοι αυτούς και τον αγώνα τους οπότε θα πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι και να περάσουμε τις Αποκριές όμορφα και τηρώντας τα πρωτόκολλα.

Ακούμε ότι διοργανώνονται συναυλίες σε κλειστά γήπεδα. Δεν ξέρω κατά πόσο αγγίζουν τα όρια της νομιμότητας όλα αυτά αλλά με όσους συναδέλφους μίλησα μπορεί να είναι νόμιμα αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι ηθικά όλα αυτά».

Προηγούμενο άρθροΜε κάθε επισημότητα τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Ολοκαυτώματος στην π. Ελευθερίας στη Ξάνθη
Επόμενο άρθρο“Έκθεση φωτογραφίας “ΓΥΝΑΙΚΑ” στον ισόγειο όροφο της Μεγάλης Λέσχης’ ανακοινώνει η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Μαρίνα Φιλιππίδου