Σε ανοδική τροχιά βρίσκεται η πανδημία του κορωνοϊού και στην Καβάλα. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας κ. Αναστασία Αντωνίου τα περιστατικά θα αυξηθούν περεταίρω. Παράλληλα έκανε έκκληση σε όλους να εμβολιαστούν.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «δεν είμαστε στο αποκορύφωμα, ακόμη ανεβαίνουμε, καθώς δεν κλειστήκαμε ακόμη στους εσωτερικούς χώρους λόγω καιρού. Στην περιοχή μας δυστυχώς προχωράμε στην 3η βδομάδα mini lock down, τα μέτρα του οποίου θα πρέπει να επαναπροσδιοριστούν διότι δεν νομίζω ότι είναι τα ενδεδειγμένα για την εποχή. Θα πρέπει τουλάχιστον να φοράμε μάσκα μέσω κι έξω, όπως και άλλα μέτρα για να μην σταματήσει η οικονομία και παράλληλα να σταματήσουμε τη διασπορά.

Δεν είμαστε αισιόδοξοι γιατί στην περιοχή μας το ποσοστό εμβολιασμού είναι πολύ χαμηλό. Δυστυχώς το αντι-εμβολιαστικό κίνημα κέρδισε έδαφος και αυτό λίγο μας αποθαρρύνει. Γι’ αυτό ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας κάνει πάλι έκκληση στους πολίτες να εμπιστεύονται τον επιστημονικά ορθό λόγο και να μην φοβούνται. Μετά από τόσους μήνες και τόσα δισεκατομμύρια εμβολιασμούς, τα εμβόλια αποδείχθηκαν αποτελεσματικά και ασφαλή. Ο κόσμος να ακούει μόνο επιστημονικές απόψεις διότι δυστυχώς ο ιός προλαβαίνει πολλούς συνανθρώπους μας πριν τον εμβολιασμό, με συνέπεια και η κλινική covid του Νοσοκομείου μας να είναι γεμάτη από ανεμβολίαστους αλλά και τα κρεβάτια της εντατικής να είναι γεμάτα από ανεμβολίαστους μόνο. Πρέπει να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να πείσουμε τους δικούς μας ανθρώπους να κάνουν το εμβόλιο για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και εφόσον κανείς, πια, δεν αμφισβητεί την ύπαρξη του ιού, να τηρούμε όλοι τα μέτρα αν θέλουμε να κυκλοφορούμε ελεύθερα και να συνεχιστεί η ομαλή ζωή μας».

ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΣ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ

Πρόσθεσε ότι «από τη μία λέγαμε να πείσουμε τους συμπολίτες μας για το εμβόλιο και πώς να το κάναμε αν δεν υπήρχε ο καταιγισμός μηνυμάτων και δεν φαινόταν η αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Από την άλλη θέλαμε να μην τους κατακλύσουμε με μηνύματα. Ίσως χάθηκε λίγο η ισορροπία, γεγονός είναι ότι πολλοί διστάζουν να εμβολιαστούν και αυτό θα κάνει κακό στους ίδιους και σε άλλους πιο ευαίσθητους. Θα πρέπει όλοι να σκεφτούμε πολύ σοβαρά ότι είναι αρκετοί οι μήνες που έχουμε πληγεί οργανικά, ψυχικά και οικονομικά από την πανδημία. Οπότε θα πρέπει να σκεφτούμε ξανά ότι το εμβόλιο είναι αυτήν τη στιγμή το δυνατό μας όπλο και να μην το αφήνουμε στην άκρη. Πρέπει να εμβολιαστούμε για να είμαστε έτοιμοι για τον χειμώνα που έρχεται και θα είναι σκληρός».

Προηγούμενο άρθροΕπιστρέφουν εργαζόμενοι αλλά το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού παραμένει στο ΕΚΑΒ Καβάλας
Επόμενο άρθροΜάκης Βορίδης: Παρέλαση την 28η Οκτωβρίου για όλους, όχι μόνο για εμβολιασμένους