Μεγάλη αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται με την έναρξη της διάθεσής του. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας κ. Φώτη Πούλο αναμένεται η τιμή να ξεκινήσει από το 1,10 ευρώ το λίτρο.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι πολύ καλά. Υπάρχει μια ραγδαία αύξηση της τιμής του αργού πετρελαίου σε σχέση με πέρυσι. Την Τρίτη ξεπέρασε τα 80 δολάρια το βαρέλι που συνεπάγεται μεγάλη αύξηση στην τιμή λιανικής πώλησης όλων των προϊόντων. Το πιο δύσκολο για τους καταναλωτές κι όλους εμάς πιστεύω ότι είναι το πετρέλαιο θέρμανσης. Θα το δούμε να σκαρφαλώνει σε αρκετά ψηλά επίπεδα που είχαμε αρκετά χρόνια να δούμε. Σίγουρα στην αρχή θα ξεπεράσει το 1,10 ευρώ λίτρο, ίσως και το 1,15, καθώς οι 15 μέρες που απομένουν για την έναρξη της χειμερινής περιόδου είναι πολύ σημαντικές και δυστυχώς δεν υπάρχει σταθερότητα στο προϊόν για να ξέρουμε την τιμή εκκίνησης.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουν οι καταναλωτές. Είναι πολύ άδικο για όλα τα προϊόντα να επιβάλλεται Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης που για μένα είναι φόρος πολυτελείας κι ένα παραπάνω να τον έχουν και στο πετρέλαιο θέρμανσης. Είναι αγαθό που δεν πρέπει να λείπει από το σπίτι, δεν πρέπει να δυσκολεύουμε τους καταναλωτές να ζεσταθούν. Κι όσον αφορά το περιβόητο επίδομα θέρμανσης, νομίζω ότι είναι κάτι για να «βουλώσει» κάποια στόματα. Είναι απαράδεκτο να δουλεύουμε με επιδόματα για ένα απαραίτητο σε όλους αγαθό».

ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΩΝ

Πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει η επιλογή στην Καβάλα για άλλες μορφές ενέργειας όπως σε άλλες πόλεις που διαθέτουν φυσικό αέριο, που είναι πιο οικονομικό αν και σ’ αυτό είδαμε φοβερές ανατιμήσεις τις τελευταίες εβδομάδες. Αν και δεν εισακουγόμαστε, θα το πω για άλλη μία φορά ότι είναι απαραίτητη η άμεση μείωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης όπως έχουν εξαγγείλει όλοι οι πρωθυπουργοί προεκλογικά. Μετεκλογικά, δυστυχώς, αυτό το πράγμα ξεχνιέται. Στο συγκεκριμένο προϊόν οι φόροι ξεπερνούν το 50%. Είναι πολύ άδικο. Και δίνοντας ένα επίδομα 60-80 ευρώ δεν είναι κάτι που μπορεί να ανακουφίσει το μεγάλο οικονομικό βάρος του πετρελαίου θέρμανσης. Ελπίζουμε να αλλάξουν γρήγορα τα πράγματα, αλλά το προϊόν είναι χρηματιστηριακό κι αυτήν τη στιγμή παίζονται παιχνίδια στις πλάτες όλου του πλανήτη».

Προηγούμενο άρθροΜικτή η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας
Επόμενο άρθροΞεκινούν τον Οκτώβριο οι εργασίες για το φυσικό αέριο στην Καβάλα