Στην ανανέωση των συμβάσεων εργαζομένων πέρασε ο Δήμος Καβάλας για να καλύψει τις λειτουργικές του ανάγκες. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Γιάννη Προμούσα πρόκειται για 24 εργαζόμενους, 12 στην Υπηρεσία Καθαριότητας και 12 στην Οικονομική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα είπε ότι «σύμφωνα με έναν νόμο που ήρθε προς το τέλος της χρονιάς δίνεται η δυνατότητα για το προσωπικό που έχει προσληφθεί με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου και ορισμένου χρόνου για να απασχολείται στο Δήμο Καβάλας και οι προσλήψεις αυτών αφορούσαν την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού, παράτασης συμβάσεων από την ημερομηνία λήξης τους και για άλλους 3 μήνες με καταληκτική ημερομηνία 31 Μαρτίου. Αυτή είναι ουσιαστικά μια παράταση για ακόμη ένα τρίμηνο για τους ίδιους λόγους. Έχουμε να κάνουμε με 12 υπαλλήλους του τμήματος καθαριότητας και 12 της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας, σύνολο 24 υπάλληλοι.

Αυτό είναι σημαντικό γιατί βοηθάει στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Καβάλας και κυρίως στον σκοπό για τον οποίο έχουν προσληφθεί αυτά τα άτομα. Θεωρούμε ότι θα βοηθήσουν την προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος Καβάλας με ό,τι άλλο κάνει όπως η προμήθεια υγειονομικού υλικού και μέσων προστασίας για τον κορωνοϊό».

ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ

Πρόσθεσε ότι «είναι μια διαδικασία που γίνεται από την κεντρική διοίκηση, πέρασε από την τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Ήμασταν φυσικά θετικοί σ’ αυτήν την απόφαση αφού χρειαζόμαστε αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι παράλληλα θα συνεχίσουν να εργάζονται. Πιθανόν να υπάρξουν κι άλλες τέτοιες παρατάσεις διότι ο νόμος προβλέπει ότι μπορούν να ανανεώνονται οι συμβάσεις αλλά να μην ξεπερνάνε τους 24 μήνες συνολικής διάρκειας. Αυτήν τη στιγμή οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έχουν ξεπεράσει τους 12 μήνες αλλά αν κριθεί απαραίτητο θεωρώ ότι πρέπει να μείνουν. Θα μπορούσαν να προσληφθούν άλλα άτομα, αλλά είναι η προϋπηρεσία που κρίνεται απαραίτητη και μακάρι να μας δώσει ο νόμος τη δυνατότητα να πάρουμε κι άλλα άτομα».

Προηγούμενο άρθροΑνέλαβε και επισήμως τα καθήκοντά του ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης
Επόμενο άρθροΠλαφόν στα μοριακά τεστ: Πληροφορίες για τιμή στα 50 ευρώ