Η παραίτηση του δημοτικού συμβούλου Καβάλας κ. Δράκου συζητήθηκε δεόντως ενώ σχετικές δηλώσεις έκανε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος.

Αρχικά ανέφερε ότι “Είναι αλήθεια πως περίμενα την παραίτηση του κ. Δράκου, άλλωστε είχαμε συζητήσει και παλαιότερα με τον Μπάμπη Δράκο και κυρίως ο ίδιος μπήκε στο ψηφοδέλτιο για να το ενισχύσει με την παρουσία του και τον τρόπο του. Ήταν στις πρώτες θέσεις η εκλογή του και βοήθησε την παράταξη την οποία και υπηρέτησε την προηγούμενη 5ετία. Ήταν απόφασή του να παραιτηθεί και ιδίως όταν ανέλαβε εκ νέου το πόστο του Προέδρου της ΝΟΔΕ με τις αυξημένες υποχρεώσεις που έχει, και μια και θα υπάρχουν αυξημένες εκλογικές διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα, η παραμονή του στο Δήμο Καβάλας θα τον δυσκόλευε από το να αφοσιωθεί περισσότερο σε αυτόν τον σκοπό του.

Άλλωστε και η φύση του και ο τρόπος που πολιτεύεται είναι τέτοιος που κυρίως θέλει να ασχοληθεί με το κόμμα. Του αρέσει περισσότερο ο κομματικός μηχανισμός και πόσο θα μπορεί να διευκολύνει από εκείνο το επίπεδο τη ΝΔ και να βοηθήσει για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Έτσι ας μην ξεχνάμε ότι όταν τέθηκε το θέμα της παραμονής του ως γενικός γραμματέας στο Δήμο Καβάλας ή του Προέδρου της ΝΟΔΕ λίγο πριν τις εκλογές, προτίμησε να παραιτηθεί από μια έμμισθη θέση και να συνεχίσει να προσφέρει στο κόμμα από την θέση του Προέδρου. Άρα ήταν αναμενόμενη η παραίτηση και με το έκανε μάλιστα γνωστό το απόγευμα της Πέμπτης” . Μάλιστα σημείωσε ότι την απόφασή αυτή θα την στηρίξουμε και “θα είμαστε δίπλα του όποτε χρειασθεί”.

ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΣ

Την θέση του αναλαμβάνει ο πρώην Αντιδήμαρχος Ανέστης Τσουρουκίδης. “Και ο Μπάμπης Δράκος αποτελεί ένα δυνατό κεφάλαιο στα οικονομικά του Δήμου Καβάλας καθώς και οικονομολόγος είναι και υπηρετούσε και ως υπάλληλος στο Δήμο Καβάλας άρα γνώριζε καλά και οι παρεμβάσεις του όλες ιδίως στον προϋπολογισμό ήταν πολύ στοχευμένες και νομίζω ότι βοήθησαν τη διοίκηση αλλά και το νέο μέλος που προστίθεται είναι ένα έμπειρο στέλεχος με πολύ καλή προϋπηρεσία, με πολύ καλή αποτελεσματικότητα στην Αντιδημαρχία Καθαριότητας και εργατικός και συνεργάσιμος θα κάνει τη δική του θετική πορεία στο Σώμα. Θα έχει έναν θετικό ρόλο από την Αντιπολίτευση στην οποία βρισκόμαστε. Νομίζω ότι ήταν άδικο για τον κ. Τσουρουκίδη να μείνει έξω από τα εκλεγμένα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Άρα θεωρώ ότι θα προσφέρει αν και μέχρι τώρα έτσι και αλλιώς πρόσφερε με παρεμβάσεις ουσιαστικές έστω και εκτός του Δ.Σ.” τόνισε.

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Αναφορικά με την ΑΝΑΣΑ τόνισε “λόγω εορτών όλα κινούνται σε εορταστικούς ρυθμούς και λίγο τα πολιτικά μπαίνουν στο πλάι. Και νομίζω ότι αυτό είναι δικαιολογημένο και έτσι πρέπει να γίνει. Σε ό,τι αφορά όμως τα δρώμενα στην ΑΝΑΣΑ νομίζω ότι εφόσον δεν ξεκίνησαν οι διαδικασίες της ανάδειξης ενός νέου επικεφαλής όπως το είχαμε ορίσει, γίνονται οι συζητήσεις και οι επαφές αλλά είναι νωρίς για να μπορούμε να πούμε κάτι νεώτερο. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί το θέμα… Δυο χρόνια πριν τις εκλογές δεν μπορείς να προβείς σε ανακοινώσεις. Σιγά σιγά ωριμάζουν οι διαδικασίες και οι σκέψεις και στο τέλος θα υπάρχει ένα θετικό αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά την εξέλιξη στην ΑΝΑΣΑ”.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Αναφορικά με τις αλλαγές στην Περιφέρεια τόνισε ότι “Άφού είναι δύο οι περιφερειακοί σύμβουλοι από την παράταξη του κ. Μέττιου είναι δίκαιο να μοιραστούν την θέση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας. Στις άλλες Περιφέρειες η αλλαγή έγινε από την 1η Νοεμβρίου μάλιστα. Ακριβώς λοιπόν είναι λογικό να αναλάβει και ο κ. Πολίτης Αλέξης . Και αφού μπορούν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι να γίνουν χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες όλα καλά”. Μάλιστα θύμισε ότι στις 9 Ιανουαρίου θα έχουμε ξανά συνεδρίαση του Δ.Σ. και εκεί θα αλλάξουν οι βασικές επιτροπές, η Οικονομική και η Επιτροπή της Ποιότητας Ζωής! Οι έμμισθες θέσεις στο Δήμο Καβάλας είναι λιγότερες από τους εκλεγμένους συμβούλους της αντιπολίτευσης” κατέληξε και έδωσε ευχές για την νέα χρονιά!

Προηγούμενο άρθροΜε διάθεση για προσφορά επιστρέφει στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας ο Ανέστης Τσουρουκίδης
Επόμενο άρθροΠλεύρης: Εξετάζονται νέοι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους – Η εισήγηση της επιτροπής