Μια από τις δυνατότερες «ανάσες», της «Ανάσας για τον Δήμο», έσβησε το απόγευμα της Τρίτης και σκόρπισε με θλίψη μια ολόκληρη πόλη. Η Μαρία Φραντζεσκάκη , η Μαρία όλων μας, δεν είναι πια κοντά μας .

Το νέο μας συγκλόνισε και η μόνη σκέψη που περνάει από το μυαλό μας είναι η ενέργεια, η αισιοδοξία και το ήθος της που ήταν “παρόντα” σε κάθε της πρωτοβουλία. Ήταν πάντα εκεί όπου της το ζητούσαν οι απλοί πολίτες, οι συνάδελφοι, και οι τοπικοί σύλλογοι.
Σεμνή, με ιδιαίτερο ήθος, αφοσιωμένη, στυλοβάτης στις νίκες και τις ήττες της παράταξης, φωνή της σύνθεσης και ακούραστη, αποτελεί μέρος της ιστορίας και της ψυχής της «Ανάσας».

Το αποτύπωμά της είναι ανεξίτηλο. Όπως και η σκέψη της. Χωρίς να εγκαταλείψει ούτε στιγμή τη διαρκή μάχη με το “σήμερα”, κοιτούσε πάντα το μέλλον, με γνώμονα τα μεγάλα ιδανικά, τις αρχές και τις αξίες της.

Αποχαιρετούμε σήμερα με βαθιά οδύνη, έναν πολύτιμο συνεργάτη, μια αγαπητή φίλη, μέρος της ραχοκοκαλιάς της παράταξής μας.
Στην μνήμη της νιώθουμε την υποχρέωση να εντείνουμε ως παράταξη τον αγώνα για ενημέρωση των πολιτών και την θωράκισή τους από τις καταστρεπτικές συνέπειες της πανδημίας που μαστίζει ιδιαίτερα την περιοχή μας.
Στους οικείους της, εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας.

Προηγούμενο άρθροΣυλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Θάσου για τον απρόσμενο θάνατο της Μαρίας Φραντζεσκάκη
Επόμενο άρθροΕγγραφές και έναρξη μαθημάτων στη σχολή βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως ΦΝΘ