38 υποψηφίους του ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας κ. Θόδωρος Μουριάδης στη σημερινή του εκδήλωση. Στη δημοσιότητα δόθηκαν αρχικά 36 ονόματα. Στην εκδήλωση ωστόσο ανακοινώθηκαν και τα ονόματα του Κυριάκου Κελίδη και του Βασίλη Ανθόπουλου. Οι υποψήφιοι Μουριάδη είναι οι περισσότεροι πρώτη φορά εμπλεκόμενοι στις δημοτικές εκλογές. Αρκετοί είναι οι νέοι στην ηλικία. Τον προλόγισε ο Αργύρης Μπακιρτζής, ο οποίος είπε ότι για χάρη του Θόδωρου Μουριάδη έφερε στην Καβάλα τα εκλογικά του δικαιώματα. Απόλυτη στήριξη στον κ. Μουριάδη από τον Δημοσθένη Δημοσθενόπουλο, μήνυμα του οποίου διαβάστηκε.

Η ομιλία του Θόδωρο Μουριάδη :

Φίλες και Φίλοι,

Καλή Χρονιά με λιγότερα προβλήματα και περισσότερο χαμόγελο.

Σήμερα ξεκινάμε επίσημα με την ανακοίνωση των υποψηφίων του συνδυασμού μας μια πορεία, που στόχο έχει να αναδείξει μια καινούρια και ελπιδοφόρα πρόταση για τον Δήμο Καβάλας, μια νέα διοίκηση που θα βγάλει τον Δήμο από την αδράνεια, θα αφυπνίσει δημιουργικές δυνάμεις, θα ενώσει το παρελθόν με το μέλλον και θα οδηγήσει την Καβάλα να ανακτήσει τη θέση που της αξίζει στην περιφέρειά  της, αλλά και στο πανελλήνιο.

Η ανακοίνωση των υποψηφίων μας σήμερα επιχειρεί να αναδείξει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις που διαθέτει η πόλη μας, να συνδυάσει το παλαιό και δοκιμασμένο με το νέο και το ορμητικό, να δείξει σε όλους τους συμπολίτες ότι είμαστε αποφασισμένοι να σχηματίσουμε έναν συνδυασμό νίκης, που δεν βασίζεται σε περιστασιακές συμμαχίες, σε λυκοφιλίες, σε βεντετισμούς, ούτε κινείται στη λογική της εξασφάλισης και της δέσμευσης εκπροσώπων των κομμάτων και ανθρώπων των πρώην ή των νυν πολιτευτών.

Κυρίως είναι ένας συνδυασμός που διαθέτει ανθρώπους που δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν την εκλογή τους προς ίδιον όφελος, αλλά είναι αποφασισμένοι να εργασθούν για το καλό της πόλης.

Ασχολούμαστε με τα δημοτικά για να ανοίξουμε τον Δήμο Καβάλας και να εργαστούμε για να καταστήσουμε την Καβάλα, μια πόλη του 21ου αιώνα, όπου κάθε δημοτικό κέντρο, επιχείρηση, υπηρεσία θα είναι  επανδρωμένο και εφοδιασμένο κατάλληλα, για να εξυπηρετεί αποτελεσματικά τον πολίτη.

Έχουμε την πείρα για τον τρόπο που δουλεύει ένας Δήμος. Πολλοί από εμάς έχουμε ασχοληθεί στο παρελθόν και αποδείξαμε ότι υπερνικήσαμε τις δυσκολίες.

Ανταπεξήλθαμε επιτυχώς σε όλα τα εμπόδια και τις γραφειοκρατίες, που μπλοκάρουν και ακυρώνουν σχέδια. Προγραμματίσαμε έργα, εντάξαμε έργα και δώσαμε νέα ώθηση στον Δήμο Καβάλας.

Προερχόμαστε μέσα από τα σπλάχνα του καβαλιώτικου λαού, αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες του, τρέχουμε για τα προβλήματά του, είμαστε παντού και πάντοτε, δεν είμαστε για την εκλογή μας μόνο, αλλά νοιαζόμαστε για όλα.

Θέλουμε – και θα εργαστούμε γι’ αυτό – έναν δήμο, που εξυπηρετεί με τον βέλτιστο τρόπο τις ανάγκες των πολιτών του, επιλύει τα προβλήματα της καθημερινότητας και ταυτόχρονα σχεδιάζει τις υποδομές της πόλης με γνώμονα την πορεία του για τα επόμενα είκοσι χρόνια.

Έναν δήμο με αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής, δίνοντας βαρύτητα στις γειτονιές, στο πράσινο, στις παιδικές χαρές, στο κυκλοφοριακό, στην άνετη πρόσβαση των ΑΜΕΑ στους κοινόχρηστους χώρους, στη φιλοζωική πολιτική, στην εκπόνηση ενός γενικού πολεοδομικού για τον πρώην δήμο Φιλίππων, αλλά και ενός σύγχρονου πολεοδομικού σχεδίου για την πόλη της Καβάλας.

Βασική προϋπόθεση της ποιότητας ζωής είναι η αισθητική, την οποία θεωρούμε κοινωνικό και αναπτυξιακό αγαθό.

Έναν δήμο, που εργάζεται σκληρά για την εξεύρεση χρημάτων αξιοποιώντας τα ευρωπαϊκά προγράμματα και όχι μόνο!!

Έναν δήμο, που δίνει βαρύτητα στον ποιοτικό πολιτισμό, που προάγει την μόρφωση, ικανοποιεί τις ανησυχίες των πολιτών του και συμβάλλει στην ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού (FestivalΦιλίππων, Cosmopolis κτλ.).

Στόχος μας είναι η δημιουργία Κέντρων Ιστορίας της Πόλης αλλά και των κοινοτήτων, αξιοποιώντας το μεράκι των Πολιτιστικών Συλλόγων, μεμονωμένων συμπολιτών μας, αλλά και υπάρχουσες υποδομές. Η γνώση της ιστορίας μας είναι βασική προϋπόθεση για τη δημιουργία εθνικής αλλά και δημοτικής συνείδησης.

Θέλουμε σύγχρονη Βιβλιοθήκη, που να προκαλεί και να προσκαλεί αναγνώστες.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια για τη στήριξη και την αναβάθμιση του αθλητισμού, ερασιτεχνικού και επαγγελματικού, που συμβάλει στην ανάπτυξη των νέων, στην υγεία όλων μας, αλλά και στον τουρισμό.

Στόχος μας είναι η βελτίωση των κοινωνικών δομών, αναβαθμίζοντας το κέντρο κοινότητας, δημιουργώντας την ομάδα στήριξης οικογένειας, την ομάδα στήριξης ηλικιωμένων και την ομάδα του διαπολιτισμικού διαμεσολαβητή.

Δίνουμε βαρύτητα στη βελτίωση της εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας των παιδιών μας με τη θεσμοθέτηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων όπως η εκμάθηση της τοπικής μας ιστορίας, η αναβάθμιση του πολύ πετυχημένου Festival παιχνιδιού, που εμπνευσμένοι εκπαιδευτικοί δημιούργησαν.

Στόχος μας είναι η δημιουργία σύγχρονης τουριστικής πολιτικής, εκμεταλλευόμενοι τη σύγχρονη τεχνολογία και τη στενή συνεργασία με τους φορείς του τουρισμού, το επιμελητήριο, αλλά και το ΤΕΙ.

Μην ξεχνάμε ότι πλέον έχουμε ένα δυνατό όπλο, που είναι ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων, ένα προστατευόμενο αρχαιολογικό μνημείο ενταγμένο στον κατάλογο της UNESCO.

Αξιοποιούμε με τον καλύτερο τρόπο την υφιστάμενη περιουσία του δήμου (Φρούριο, Δημοτική Αγορά, Μουσείο Καπνού, Διόνυσος, Άδεια κτήρια). Παράδειγμα ο Αθανασιάδης

Στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα και την οικονομική ανάπτυξη της πόλης με την ενεργήσυμμετοχή και τη συνεργασία δημόσιων οργανισμών, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, κλαδικών φορέων, καθώς και του ιδιωτικού τομέα.

Ο Δήμος οφείλει να συμβάλλει στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων, που καθηλώνουν τις προσπάθειες των επιχειρήσεων για ανάπτυξη και εξωστρέφεια (καπναποθήκες, πολεοδομία).

Θέλουμε έναν δήμο, που στηρίζει την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα (αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων), συμβάλλοντας στην επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τις υπηρεσίες του (όπως ολοκλήρωση αρδευτικού δικτύου), αλλά και αποτελώντας έναν μοχλό πίεσης προς την εκάστοτε κυβέρνηση.

Πότε θα παρέχεται φθηνή ενέργεια στους επαγγελματίες της γης, που σήμερα δουλεύουν με το ακριβότερο ρεύμα της Ευρώπης; (ενεργειακές κοινότητες)

Δίνουμε βαρύτητα στις νέες τεχνολογίες και στην ενεργειακή αναβάθμιση του δήμου (βιοκλιματικές παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, LED, προσπάθεια αντικατάστασης συμβατικών οχημάτων με ηλεκτρικά κτλ).

Ένας σύγχρονος δήμος οφείλει να κάνει συνετή και αναπτυξιακή διαχείριση των απορριμμάτων και όχι να περιμένουμε από άλλους να το πράξουν για μας.

Συνετή και αναπτυξιακή διαχείριση της ύδρευσης και της αποχέτευσης και όχι υποβάθμιση της ΔΕΥΑΚ.

Διεκδικούμε με επιμονή και σχέδιο έναντι της κεντρικής διοίκησης, δημόσια ακίνητα, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν σε όφελος της πόλης. Τέτοια είναι το παλιό Νοσοκομείο, το κτίριο του παλιού Δικαστηρίου, η ακτή Καλαμίτσας, τα στρατόπεδα, η παλιά Μεραρχία.

Τι βλέπουμε μέχρι τώρα;

Μια ανερμάτιστη διεκδίκηση, που δεν πετυχαίνει τίποτα!!

Πιέζουμε την Κεντρική Διοίκηση και την περιφέρεια για έργα αναπτυξιακά, όπως ο σιδηρόδρομος, Ε61, η περιμετρική, αλλά και η σύνδεση των κοινοτήτων  του πρώην Δήμου Φιλίππων με το νερό του Κεφαλαρίου.

Η Δημοκρατία χρειάζεται πολίτες ενημερωμένους και ενεργούς, που διαθέτουν πολλούς τρόπους συμμετοχής και ελέγχου.

Αν οι τοπικές κοινωνίες γνωρίζουν τις αρετές και τις προοπτικές της πόλης τους, τότε είμαι βέβαιος ότι η σημερινή πίεση για μικροπολιτική και ρουσφέτι θα αντικατασταθεί από την κοινωνική ζήτηση για έναν δήμο που θα ασκεί δυναμική διαχείριση, σχεδιάζοντας και προβάλλοντας την πόλη, τις γνώσεις της επιχειρηματικότητας και της δημιουργίας. Επιτέλους, πρέπει να σταματήσει ο λαϊκισμός και η δημαγωγία!!

Η σημερινή διοίκηση υπήρξε μια κακή και σπάταλη διαχειρίστρια της καθημερινότητας χωρίς κανέναν σχεδιασμό για το αύριο. Μια αρχή, που, από φόβο στο πολιτικό κόστος, έχει σηκώσει τα χέρια μπροστά στην πεσμένη γέφυρα, που όπως φαίνεται, δεν πρόκειται να αποκατασταθεί για τον επόμενο χρόνο.

Στη διάρκεια των τελευταίων ετών ακούμε διαρκώς για την έλλειψη προσωπικού και την αδυναμία προσλήψεων, κάτι για το οποίο όμως δεν υπάρχει δικαιολογία. Θα αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητες που προσφέρουν οι κοινωνικοί συνεταιρισμοί, ώστε να αυξηθούν τα έσοδα του δήμου και να διατεθούν περισσότερα χρήματα στη δημιουργία υποδομών.

Όμως δεν θα ασχοληθώ άλλο με τη σημερινή διοίκηση.

Έχετε κρίση και το κάνετε μόνοι σας!!

Δεν υποστηρίζουμε ότι όλα τα προαναφερόμενα μπορούν να υλοποιηθούν αυτόματα, ωστόσο εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε για την πραγματοποίηση των οραμάτων μας. Ας λάβουμε υπόψη ότι το σκηνικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει διαφοροποιηθεί. Για την υλοποίηση όλων των προαναφερόμενων θα πρέπει στο εξής να υπάρξει συνεργασία, την οποία μπορώ να εγγυηθώ λόγω ιδιοσυγκρασίας αλλά και γνώσεων. Στην προσπάθεια αυτή αρωγοί θα είναι τα στελέχη της παράταξης του ΄΄Σύγχρονου Δήμου΄΄, από τους οποίους σήμερα θα σας παρουσιάσω μια πρώτη ομάδα:

 

Αϊβάζης Λουκάς

Ιδιωτικός Υπάλληλος

Αλεξιάδου – Πουλοπούλου Βασιλική

Ελεύθερη Επαγγελματίας – Πρόεδρος Φυσιολατρικού Συλλόγου Ζυγού

Βακιρτζή Χρυσούλα

Συγγραφέας

Βακιρτζής Κωνσταντίνος

Ιδιωτικός Υπάλληλος – Προπονητής Ποδοσφαίρου

Βιργιλίου Δέσποινα

Απόφοιτη παρευξεινίων σπουδών

Γιουρούκης Ανέστης

Κτηνοτρόφος

Δημητριάδης Ανέστης

Έμπορος στον τομέα της Εστίασης

Δρόσου Μαριάννα

Καθηγήτρια Αγγλικών – Σύμβουλος Ακινήτων –

Πρόεδρος Ένωσης Γονέων Καβάλας

Ευαγγελιστή Κωνσταντινιά

Ιδιωτική Υπάλληλος – Βρεφονηπιοκόμος

Ευθυμιάδης Φίλιππος

Ασφαλιστικός Σύμβουλος

Ιακωβίδης Ιωάννης

Αρχιτέκτονας

Κωνσταντινίδης Δημήτριος

Πληροφορικός – Ιδιωτικός Υπάλληλος

Κωνσταντινίδου Μαριέλλα

Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής

Λαφτσής Ανδρέας

Πρώην Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Αμυγδαλεώνα

Μαρτίδου Σοφία

Λογοτέχνης – Ποιήτρια

Μιχαηλίδης Γεώργιος

Προγραμματιστής – Πολιτικός Μηχανικός

Μπάρμπα Κυριακή

Ιδιωτική Υπάλληλος

Μπατζάκος Θωμάς

Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Παλαιάς Καβάλας

Μποσνακίδης Κωνσταντίνος

Ιδιωτικός Υπάλληλος

Πανταζόγλου Απόστολος

Ελεύθερος Επαγγελματίας – κατασκευή οφθαλμικών φακών –

Internet Marketing

Παπαβασιλείου Ιωάννης

Πλοίαρχος Λ.Σ εν αποστρατία

Παππάς Λεωνίδας

Δικηγόρος – Εργατολόγος – Δημοτικός Σύμβουλος

Ποδάρας Κωνσταντίνος

Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Καβάλας

Σταυρίδης Κυριάκος

Πρώην Αντιδήμαρχος Αθλητισμού – Παιδείας –

Προπονητής Ποδοσφαίρου

Συμεωνίδου Ελπίδα

Πληροφορικός – Ιδιωτική Υπάλληλος

Ταχιρίδης Χρήστος

Αναπαλαιωτής Επίπλων

Τοπάλογλου Χρήστος

Ελεύθερος Επαγγελματίας στον χώρο της Εστίασης

Τσιτσιλικάκης Χρήστος

Ελεύθερος Επαγγελματίας

Χαβιαρόπουλος Παύλος

Ιδιωτικός Υπάλληλος – Τοπικός Σύμβουλος

Χαραλαμπίδης Κωνσταντίνος

Ιδιωτικός Υπάλληλος

Χαρπαντίδης Κοσμάς

Δικηγόρος – Συγγραφέας

Χατζηφραντζή Ανθή

Μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Κωνσταντίνου

”Ο δρόμος του νερού΄΄- Μέλος του Συλλόγου Γονέων του 1ου Λυκείου Καβάλας

Χρηστίδου Γεωργία

Ιδιωτικός Υπάλληλος

Χρόνης Απόστολος

Υπάλληλος Καβάλας OIL

Ψωμιάδης Γεώργιος

Συνταξιούχος

 

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ανταπόκρισή σας στην πρόσκλησή μου και να σας διαβεβαιώσω ότι ο «Σύγχρονος Δήμος» δεν είναι μια κούφια επωνυμία, αλλά μια επίμονη και φιλόδοξη προσπάθεια στηριγμένη στη γνώση, στο ήθος και την ανιδιοτέλεια.

 

Για την παράταξη «Σύγχρονος Δήμος»

Θόδωρος Μουριάδης

Δημοτικός Σύμβουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας

Προηγούμενο άρθροΈκοψε την βασιλόπιτα του το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου
Επόμενο άρθροΑπό τη Θάσο στη Ρεάλ Μαδρίτης