Αναστάτωση έχει προκαλέσει στο νοσοκομείο Καβάλας η στάση ενός γιατρού, ο οποίος δηλώνει ανεμβολίαστος σε ασθενείς πριν κάνει χειρουργικές επεμβάσεις. Αποτέλεσμα; Πολλοί φοβούνται, αποχωρούν οικοιοθελώς και χάνουν τα προγραμματισμένα χειρουργεία τους!

Τέτοια περιστατικά, σύμφωνα με το grtimes, φέρονται να εκτυλίχθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο νοσοκομείο Καβάλας, όταν αναβλήθηκαν πέντε προγραμματισμένα ραντεβού για καταρράκτη. Σημειώνεται ότι η οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου Καβάλας θεωρείται από τις καλύτερες και πολίτες απ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα κλείσουν, μήνες πριν, ραντεβού για εγχειρήσεις.

«Πρόκειται για προγραμματισμένες επεμβάσεις ρουτίνας», εξηγεί στο GR TIMES ο διοικητής του νοσοκομείου, Ντίνος Κλειτσιώτης. «Υπήρξαν ανάλογες πληροφορίες για τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου γιατρού, οφθαλμιάτρου στην ειδικότητα, πλην όμως κανείς από τους ασθενείς δεν ήρθε στο γραφείο μου να το καταγγείλει επίσημα», τόνισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GR TIMES, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται επίσημα, οι ασθενείς φέρονται να είχαν πάρει τα απαραίτητα φάρμακα που δίνονται πριν από το χειρουργείο, μπαίνοντας σε προ εγχειρητική διαδικασία, ωστόσο έμειναν στα… κρύα του λουτρού!

Ο γιατρός, ο οποίος μάλιστα φέρεται να είναι ο διευθυντής της Οφθαλμολογικής Κλινικής, φέρεται σύμφωνα με τις πληροφορίες, να ενημερώνει τους ασθενείς λίγο πριν από το χειρουργείο, ότι είναι ανεμβολίαστος και να τους «ρίχνει το μπαλάκι» για το αν εκείνοι θέλουν να χειρουργηθούν από τον ίδιο!

«Κάλεσα στο γραφείο του σήμερα το πρωί τον συγκεκριμένο οφθαλμίατρο, προκειμένου να ζητήσω εξηγήσεις για τις εν λόγω πληροφορίες. Ισχυρίστηκε πως τα συγκεκριμένα περιστατικά σημειώθηκαν μόνο την Παρασκευή και ότι δεν προχώρησε στις εγχειρήσεις λόγω στάσης εργασίας. Αρνήθηκε τους ισχυρισμούς των πληροφοριών. Θα έρθω άμεσα σε επαφή με τους ασθενείς και αναλόγως πρόκειται να προχωρήσω σε όλες τις νόμιμες ενέργειες», υπογράμμισε ο διοικητής του νοσοκομείου.

Οι πληροφορίες του GR TIMES αναφέρουν πως τα πέντε προγραμματισμένα χειρουργεία που αναβλήθηκαν δεν αφορούσαν μόνο στην Παρασκευή, αλλά και στην Πέμπτη, οπότε και δεν υπήρχε στάση εργασίας, ως δικαιολογία.

Όλα αυτά ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα Πρωινή, από την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου όταν θα ισχύσει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και οι αναστολές για τους υγειονομικούς, αναμένεται να βγουν σε αναστολή 70 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Καβάλας!

Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το δημοσίευμα, μέχρι τώρα δεν έχουν εμβολιαστεί 20 καθαρίστριες, 40 νοσηλευτές και περίπου 10 γιατροί.

Πηγή:www.newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΣκάφος προσάραξε στον Βρασίδα
Επόμενο άρθροΑπορρίφθηκε το αίτημα της ΠΑΕ ΑΟΚ για την Super League 2