Ο Δήμος Θάσου προχώρησε στην αναβάθμιση της προβασιμότητας των ΑΜεΑ στην παραλία και το κάμπινγκ της Χρυσής Αμμουδιάς στο πλαίσιο του έργου “Initiative for improving the capacity and accessibility of tourism destinations in the cross border area” με ακρωνύμιο “Destinations for all Greece”.

Το “Destinations for all Greece” το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και τα Εθνικά Ταμεία των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020», αποτελεί ένα έργο συνεργασίας του Δήμου της Θάσου και του Δήμου του Γκάρμεν για την ανάπτυξη της προσβασιμότητας σε τουριστικούς προορισμούς για τις ευάλωτες ομάδες (ΑΜεΑ).

Μέσω του συγκεκριμένου έργου, η παραλία της Χρυσής Αμμουδιάς – μια από τις μεγαλύτερες και πιο διάσημες παραλίες της Θάσου – καθώς και το κάμπινγκ που βρίσκεται στην περιοχή, δέχθηκε καίριες μετατροπές που αναμένεται να το εξελίξουν σε ένα ιδανικό προορισμό για ΑΜεΑ.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν οι εξής παρεμβάσεις στο πλαίσιο της αναβάθμισης του δημοτικού κάμπινγκ στην Χρυσή Αμμουδιά της Θάσου:

● Βελτίωση προσβασιμότητας του δημοτικού κάμπινγκ (ράμπες πρόσβασης, διαμόρφωση διαβάσεων ΑΜΕΑ σε πεζοδρόμια και νησίδες, πλακοστρώσεις με πλάκες από σκυρόδεμα σε λωρίδες για την όδευση τυφλών)
● Προσβασιμότητα των κεντρικών υπηρεσιών του κάμπινγκ (διαμόρφωση κατάλληλων διαστάσεων όλων των ανοιγμάτων των κτηρίων και κατασκευή ραμπών όπου αυτό κριθεί αναγκαίο)
● Δημιουργία άμεσης πρόσβασης στο θαλάσσιο μέτωπο και στη θάλασσα με την προμήθεια ειδικών αμφίβιων οχημάτων πρόσβασης ΑμεΑ, διάδρομο πρόσβασης, χώρους σκίασης-ομπρέλες ξύλινες, αποδυτήρια, ντουζ και χημική τουαλέτα ΑΜΕΑ.

Προηγούμενο άρθροΟ Β. Λαμπάκης ζητά από τον Γ. Ζαμπούλη να συμμετέχει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στο διαγωνισμό για το πάρκινγκ κάτω από το φάρο
Επόμενο άρθροΤεράστια οικονομική ζημία υπέστησαν οι μυδοκαλλιεργητές της ΠΕ Καβάλας