Επαναλειτουργούν τα 4 από τα 6 ΚΑΠΗ του Δήμου Καβάλας από σήμερα 1η Μαρτίου. Ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη» κ. Ανέστης Δημητριάδης υπογράμμισε πως οι ωφελούμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους το πιστοποιητικό και την αστυνομική τους ταυτότητα.

Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι “Στο πλαίσιο επαναλειτουργίας των ΚΑΠΗ του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη-Προσχολική Αγωγή Καβάλας» σας ενημερώνουμε ότι σήμερα με πρωταρχικό γνώμονα την ασφάλεια και προστασία της υγείας των ηλικιωμένων, θα ανοίξουν τα τέσσερα (4) ΚΑΠΗ αρχικά, (Ν. Καρβάλης, Κρηνίδων, Αγ. Λουκά και Ποταμουδίων) και σε σύντομο χρονικό διάστημα τα υπόλοιπα.

Όντως μαζί με την άνοιξη έρχεται η λειτουργία των ΚΑΠΗ μας, Πρώτα βέβαια αυτά της Καρβάλης και των Κρηνίδων και αυτό των Ποταμουδίων και του Αγίου Λουκά και πολύ σύντομα θα ανοίξουν και τα άλλα δύο ΚΑΠΗ. Οι ωφελούμενοι είναι συγκεκριμένοι και θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα”.

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

Δικαίωμα συμμετοχής στα ΚΑΠΗ, βάσει του Φ.Ε.Κ 4337/18.09.2021 Τεύχος Β΄, έχουν μόνο τα μέλη τα οποία:

– είτε έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθ. 10 του Ν., στον υπεύθυνο που ορίζεται από την εκάστοτε δομή,

– είτε επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως ενενήντα (90) ημέρες μετά από αυτόν, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθ. 10.

“Επισημαίνεται, ότι όλοι οι ωφελούμενοι θα πρέπει κατά την είσοδό τους να επιδεικνύουν μαζί με το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και την αστυνομική τους ταυτότητα.

Η παροχή των υπηρεσιών ψυχαγωγίας (ομάδες χορού, χορωδίας, καθώς και οι εκδρομές), θα δοθεί σε δεύτερο στάδιο, έπειτα από οδηγίες του ΕΟΔΥ και νέα ενημέρωση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Κατά τη διάρκεια της παραμονής στους χώρους των Κ.Α.Π.Η. είναι απαραίτητη η τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων (χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων), σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα.

“Βέβαια ανάλογα με τον χώρο θα μπαίνουν ανά συγκεκριμένο αριθμό ενώ η εγγραφή θα παραμείνει ίδια, δηλαδή 10 ευρώ τον χρόνο και οι τιμές στο κυλικείο θα είναι και πάλι ίδιες όπως και πριν από το κλείσιμο της πανδημίας Βήμα βήμα με σίγουρα πάντα βήματα όμως θα επανέλθουν και οι άλλες δραστηριότητες και ίσως αργότερα να έρθουν πίσω και οι εκδρομές” τόνισε.

Και είναι γεγονός πώς όλοι ήθελαν τα ΚΑΠΗ να επιστρέψουν μια και είναι κύτταρα κοινωνικοποίησης!

Προηγούμενο άρθροΣωτήρης Παπαδόπουλος: Άστοχη η πρόταση της διοίκησης του Δήμου Καβάλας να δώσει στη Δημοτική Καπναποθήκη το όνομα του Λευτέρη Αθανασιάδη
Επόμενο άρθροΠάρης Παρασχούδης: Η Θάσος είναι ένα δυνατό όνομα στη ρουμανική αγορά και πρώτη επιλογή για όλους τους Ρουμάνους