Χειμερινή μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στην περιοχή μας τις επόμενες ώρες με κύριο χαρακτηριστικό την πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικότερα, μετά τις μεσημβρινές ώρες οι νεφώσεις θα πυκνώσουν κι έτσι τις πρώτες βραδινές ώρες αναμένεται εκδήλωση τοπικών ασθενών φαινομένων ασθενούς έντασης.

Τα φαινόμενα αυτά θα έχουν έμφαση στους ορεινούς όγκους και στις περιοχές γύρω από αυτές και στην Θάσο. Στις υπόλοιπες περιοχές η πιθανότητα εκδήλωση φαινομένων είναι μικρότερη.

Τα φαινόμενα αυτά θα εκδηλώνονται υπό την μορφή ασθενών χιονοπτώσεων(κατά βάση) και νιφαδοπτώσεων άνω των 500-600μ. κατά μέσο όρο. Υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρα και τοπικά νιφαδοπτώσεις και ελαφρές χιονοπτώσεις να παρατηρηθούν και χαμηλότερα.

Εν συνεχεία ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση. Ταυτόχρονα οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους-βορειανατολικούς και θα είναι ασθενείς στα ηπειρωτικά και 4-5 μποφόρ στις θαλάσσιες περιοχές
.
Έτσι, η θερμοκρασία αύριο Σάββατο αναμένεται να παρουσιάσει πτώση ενώ σε γενικές γραμμές θα παρατηρούνται τοπικές νεφώσεις. Την Κυριακή-Τρίτη η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει περεταίρω πτώση ως προς τις ελάχιστες τιμές (μέγιστες χωρίς μεταβολή) κι έτσι αναμένεται παγετός τις πρώτες πρωινές ώρες που σε ηπειρωτικές και ορεινές περιοχές θα είναι ισχυρός.

Το κρύο σκηνικό του καιρού αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή ωστόσο λεπτομέρειες θα δώσουμε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Προηγούμενο άρθροΑυτές είναι οι νέες μειώσεις φόρων στον Προϋπολογισμό του 2022
Επόμενο άρθροΔράση ανθρωπιάς από την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών με διανομή δεμάτων για συμπολίτες μας