Σε πτώση βρίσκονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Καβάλα. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου κ. Αλέξη Πολίτη η ματαίωση της μαθητικής παρέλασης είναι στην σωστή κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα είπε ότι «αυτήν τη στιγμή υπάρχει μια σταθεροποίηση της κατάστασης, τουλάχιστον στην Π.Ε. Καβάλας βλέπουμε ότι πάμε καλύτερα. Προφανώς τα άσχημα νούμερα που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες και βδομάδες θορύβησαν τον κόσμο οπότε αυτό έπαιξε το ρόλο του στο να προσέξουμε ακόμη περισσότερο. Ίσως και οι εμβολιασμοί που αυξήθηκαν κατά τι, έβαλαν ένα μικρό λιθαράκι στο ανοσιακό τείχος που επιθυμούμε να φτιάξουμε. Γενικά η Καβάλα τα πάει καλύτερα από κάθε άλλη Π.Ε. της Περιφερειακής Ενότητάς μας. Ο Έβρος έχει σοβαρό πρόβλημα, η Ξάνθη και η Ροδόπη το ίδιο και αυτός ήταν ο λόγος που οδήγησε τη διοίκηση της Περιφέρειας στην ακύρωση των μαθητικών παρελάσεων. Ήταν μια απόφαση που δεν λογάριασε πολιτικά κόστη και ήταν υγειονομικά απολύτως ορθή κατά την άποψή μου.

Η μετάλλαξη Δέλτα μεταδίδει τον ιό σε 15 δευτερόλεπτα και κανείς πολίτης νοήμων δεν θέλει να ζήσει την αναβίωση του περσινού Νοεμβρίου. Ήταν ένας μήνας που μπήκε στο μαύρο χρονοντούλαπο της υγειονομικής ιστορίας και δεν πρέπει να ανοίξουμε ξανά αυτό το ντουλάπι. Στο μέλλον θα έχουμε την ευκαιρία να παρελάσουμε και να γιορτάσουμε. Άλλωστε τους τιμούμε καθημερινά και διαχρονικά με τη στάση μας. Οι εκδηλώσεις σαφώς είναι κάτι που θέλαμε όλοι να γίνουν, ωστόσο ας πρυτανεύσει η λογική προκειμένου να θωρακίσουμε το μέλλον μας έχοντας την ευκαιρία βασιζόμενοι σε τωρινές ορθές αποφάσεις να επιστρέψουμε κανονικά στις ζωές μας. Λίγη υπομονή ακόμη. Φαίνεται ότι το 2022 θα είναι μια χρονιά απελευθέρωσης από τον κορωνοϊό και την πανδημία».

ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ

Για τη μελλοντική θεραπεία μέσω φαρμάκου είπε ότι «είναι ένα φάρμακο σπουδαίο απ’ ό,τι φαίνεται που αν χορηγηθεί στα πρώιμα στάδια της νόσου μειώνει κατά 50% την πιθανότητα να νοσηλευτεί κάποιος ή και να χάσει τη ζωή του. Δυστυχώς αυτές οι θεραπείες είναι ακόμη αρκετά ακριβές, στα κάποια κράτη κοστολογούνται περί τα 700 ευρώ. Στην Ελλάδα η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα Γκάγκα μίλησε για 2000 ευρώ, οπότε κάλλιο του θεραπεύειν το προλαμβάνειν. Είναι φθηνότερο και πολύ πιο έξυπνο. Σαφώς θέλουμε όλα τα όπλα στη φαρέτρα μας, ωστόσο με ένα απλό τσίμπημα ο εμβολιασμός αποτελεί σοβαρό εχέγγυο για το μέλλον μας. Εφόσον κάτι μπορούμε να το προλάβουμε, γιατί να το θεραπεύσουμε».

Προηγούμενο άρθρο«Αυτοί οι χαρακτηρισμοί είναι κατακριτέοι», δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κώστας Πεφάνης, για τη διένεξη Χαντιτάτζι- Πετρόπουλου
Επόμενο άρθροΑπό τη 1 έως τις 15 Νοεμβρίου οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στην αγορά της Καβάλας