Επιστρέφουν στα θρανία, τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, και οι μικροί μαθητές των δημοτικών σχολείων, εν μέσω επιφυλάξεων των γονέων.

Τα ολοήμερα θα παραμείνουν κλειστά, τουλάχιστον για την πρώτη εβδομάδα της επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων, ωστόσο η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί και το ενδεχόμενο, να λειτουργήσουν τελικά, παραμένει ανοιχτό.

“Η εμπειρία με τα γυμνάσια και λύκεια έδειξε ότι πήγαμε καλά. Άνοιξαν ομαλά τα σχολεία με τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Αφού το κάναμε με τα γυμνάσια μπορούμε και με τα δημοτικά. Είναι καλό και για τους μικρούς μαθητές να επιστρέψουν στο σχολεία, να βιώσουν τους ρυθμούς, να επανέλθουν σε μία κανονικότητα”, δήλωσε στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 o πνευμονολόγος γιατρός και γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Αλέξης Πολίτης.

Για το ενδεχόμενο δεύτερου κύματος της πανδημίας, το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι το φθινόπωρο θα έρθει, αλλά θα είμαστε οχυρωμένοι καθώς θα είμαστε πιο έτοιμοι, είπε ο κ. Πολίτης, τονίζοντας: “Βάση εκτιμήσεων η έλευση της υγρασίας, μικρότερων θερμοκρασιών, ενδεχομένως θα επαναφέρει ένα δεύτερο κύμα. Ο κ. Πολίτης εκτιμά ότι “δεν θα είναι όπως το πρώτο. υπάρχει ανοσία στην κοινότητα όχι μεγάλη. Υπάρχει και η αντίληψη του κόσμου όμως. Δεν είναι όπως το Φεβρουάριο που ήμασταν όλοι απροετοίμαστοι. Ο κόσμος έχει προσαρμοστεί σε μία νέα κανονικότητα. Θα ελεγχθεί πιο εύκολα. Η ζέστη, ο ήλιος θα σταματήσουν θεωρητικά τον κορωνοϊού. Είμαι αισιόδοξος. Δεν πρέπει όμως να επαναπαυθούμε.

Σε ότι αφορά τα δρομολόγια Πρίνου-Καβάλας, ο Ιατρικός Σύλλογος συνυπέγραψε την επιστολή όλων των φορέων, που στάλθηκε τις προηγούμενες ημέρες στον αρμόδιο υπουργό: “Έίναι παράλογο οι κάτοικοι που μένουν στο νότιο τμήμα του νησιού, να διανύουν πάνω από 100 χιλιόμετρα πηγαίνοντας από την Κεραμωτή. Πρέπει και οι ακτοπλοϊκές εταιρίες να το δουν το θέμα ποιο ανθρώπινα και κοινωνικά. Η Πολιτεία και ο υπουργός αλλιώς πρέπει να παρέμβει. Η διοίκηση της περιφέρειας είναι γνώστρια. Το νησί της Θάσου πρέπει να θωρακιστεί και να προστατευτεί.

Ακούστε όσα δήλωσε ο Αλέξης Πολίτης στο Lobby 101.8 από το 50.35

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΤάκης Εμμανουηλίδης | “Με τους σχεδιασμούς της ΝΔ θα επανέλθουμε γρήγορα στις εφιαλτικές καταστάσεις των μνημονίων”
Επόμενο άρθροΠαράταση δόθηκε στις εργασίες που γίνονται στον κόμβο της Μουσθένης μέχρι 20/7