Συνεδρίασε για πρώτη φορά με τηλεδιάσκεψη το περιφερειακό συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης την Τρίτη 19 Μαΐου με αρκετά θέματα προς συζήτηση.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 ο περιφερειακός σύμβουλος (Περιφερειακή Σύνθεση) και αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης τόνισε ότι: “Δεν γίναμε σοφότεροι. Ακούσαμε ευχολόγια. Η παράταξη μας και ο Χριστόδουλος Τοψίδης έκανε συγκεκριμένες προτάσεις για την μετά κορωνοϊού εποχή” με βασικούς άξονες τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα τα οποία δίνουν την ανάπτυξη. “Υπήρχε μία αοριστία. Ο κόσμος θέλει λύσεις συγκεκριμένες με επάρκεια”.

Ο κ. Ιωσηφίδης έκανε λόγω για “ήττα της κυβερνητικής παράταξης” για το θέμα της ΤΕΡΝΑ για παραγωγή ενέργειες. στη βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής, μία σημαντική εξέλιξη με αρνητικό πρόσημο. Σύσσωμη η αντιπολίτευση έθεσε εν αμφιβόλω την προηγούμενη γνωμοδότηση του οργάνου, που ήταν θετική και τελικά η επανασυζήτηση του θέματος και η εκ νέου ψηφοφορία ανάγκασαν τη Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ να ανακαλέσει την προηγούμενη απόφαση.Επίσης ζητήθηκε ενημέρωση για την πορεία των έργων στη Θάσο αλλά όπως είπε ο κ. Ιωσηφίδης ούτε εκεί δόθηκαν επαρκείς απαντήσεις.

Επίσης ένα θέμα που συζητήθηκε και αποσύρθηκε είναι το θέμα της καπναποθήκης “Κούφλερ”, όπου το αίτημα της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “Λίκνο Αγάπης” ήθελε να αξιοποιήσει την καπναποθήκη και να δημιουργήσει φοιτητικές εστίες. “Το ΔΙΠΑΕ δήλωνε ανίδεο. Μία τόσο μεγάλη επένδυση προβληματίζει” επεσήμανε ο κ. Ιωσηφίδης.

Ακόμα ο κ. Ιωσηφίδης έκανε λόγο για τον προγραμματισμό και την αντιμετώπιση των κουνουπιών, ενώ καταδίκασε το γεγονός ότι η συνεδρίαση έγινε την μέρα της μήνης για τα θύματα του ποντιακού ελληνισμού.

Ακούστε αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης στο Lobby 101.8 από το 1.06.05

 

 

Προηγούμενο άρθροΟι γαλάζιες σημαίες στην Περιφερια ΑΜΘ- Ο Δήμος Καβάλας έχει μόνο 2 σημαίες
Επόμενο άρθροΞεκίνησε ο καθαρισμός των ακτών του Δήμου Παγγαίου