Καθυστερεί σε πολύ μεγάλο βαθμό το πρόγραμμα Μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής της Περιφέρειας το οποίο ακόμη δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ σε επιχειρήσεις που έχουν καταθέσει την αίτηση τους. Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης έκανε λόγο για αναποτελεσματικότητα της Διοίκησης της Περιφέρειας, σε μία περίοδο που τα οικονομικά των επιχειρήσεων είναι σε δεινή θέση.

Ο κ. Ιωσηφίδης δήλωσε πως “Πράγματι όταν θα έχουμε μεγάλες εθνικές και θρησκευτικές εορτές θα ακούμε και τις υποσχέσεις για πληρωμή προγραμμάτων ως αυτό που μας αφορά.

Στην αρχή ακούσαμε για πληρωμή από το πρόγραμμα κάτι για Χριστούγεννα, μετά έγινε Αγίου Βαλεντίνου, μετά 25η Μαρτίου, τώρα θα γίνει Πάσχα, μετά καλοκαίρι και το μόνο που είναι βέβαιο με τους ρυθμούς του Περιφερειάρχη κ. Μέττιου και των συνεργαζόμενων με έμμισθες θέσεις παρατάξεων προσώπων θα έχει τελειώσει η πανδημία, θα έχει ξεχασθεί η υγειονομική κρίση και τότε ίσως θα αρχίσει να πληρώνεται ο κόσμος!!!

Βέβαια ο κόσμος τα χρειάζεται τώρα αυτά τα λεφτά. Ένα πρόγραμμα που όταν το προτείναμε εμείς τον Μάρτιο – Απρίλιο κατασυκοφαντηθήκαμε και το Νοέμβριο μετά από παλινωδίες αποφάσισαν να το βγάλουν και τώρα ζητούν χίλια δυο πράγματα ως δικαιολογητικά.

Έχουν δυσκολέψει την ζωή των λογιστών, των ανθρώπων γενικά που κάνουν τέτοια προγράμματα και οι άνθρωποι είναι ανέτοιμοι και κύρια είναι αναποτελεσματικοί!».

ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ

Ο ίδιος επιμένει και τονίζει ότι οι επιχειρήσεις τώρα χρειάζονται τα χρήματα. “Τα λεφτά τώρα τα θέλουν οι επιχειρήσεις. Έχουν υποχρεώσεις. Όλοι θέλουν να κρατηθούν ζωντανοί.

Έστω αυτά τα δύο χιλιάρικα, τα τρισήμιση χιλιάρικα είναι ένα μικρό ποσό για τους επιχειρηματίες από το πρόγραμμα Μη Επιστρεπτέας αλλά για πολλούς είναι πάρα πολύ σημαντικό. Θα έδιδε μια μεγάλη ανάσα έστω προσωρινής ρευστότητας. Θα έδιδε μια ανάσα, θα έπαιρναν μια αναπνοή οι επιχειρήσεις από τις υποχρεώσεις. Θα έδιδε ο κάθε επιχειρηματίας κάτι σε κάποιο προμηθευτή του. Δυστυχώς οι άνθρωποι της Περιφέρειας ζουν στον κόσμο τους.

Βαυκαλίζονται και παίρνουν κανονικά τον μισθό τους χωρίς να τους νοιάζει τίποτε. Αλλά ευτυχώς έχουν οι πολίτες ξυπνήσει και τους έχουν καταλάβει. Είναι μόνο το πρόγραμμα της μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής όμως; Εδώ είναι και ο τομέας του τουρισμού, ούτε και αυτοί ξέρουν τι θα συμβεί.

Έχουμε έναν αντιπεριφερειάρχη τουρισμού που συμπεριφέρεται και πολιτεύεται σαν πολιτευτής της δεκαετίας του 1950 και τον νοιάζει μόνο η Αλεξανδρούπολη και η Σαμοθράκη και τα ξενύχτια του και τα σπορ του. Αγνοεί τι σημαίνει Θάσος και τι Καβάλα γιατί το 90% του τουρισμού είναι η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και Θάσου. Μην έχει κανείς καμία αμφιβολία για αυτό. Και εδώ δεν μιλάει κανένας. Απλά οι τοπικοί διοικούντες του δευτέρου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης με στόμφο φωτογραφίζονται και βάζουν φωτιστικά και εικαστικά στις σκάλες του Διοικητηρίου. Όμως έτσι πολιτική δεν γίνεται. Αυτό είναι το όραμα τους όταν θέλησαν να ασχοληθούν με τα κοινά; Να βγάζουν φωτογραφίες στο ίντερνετ; Πραγματικά έχω αυτή την απορία. Είμαι πάρα πολύ δυσαρεστημένος από τη διοίκηση και μιλάω ως πολίτης».

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΤο Σωματείο Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών Καβάλας «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» ζητά δίκαιη κατανομή των θέσεων της Λαϊκής Αγοράς
Επόμενο άρθροSelf test: Τα 18 βασικά σημεία για τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα – Τι προβλέπει η ΚΥΑ