Μεγάλο φόρτο εργασίας έχει αυτό το διάστημα η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Κυριάκο Σταυρίδη βρίσκονται σε ρυθμούς εγρήγορσης λόγω των ακτών, των χόρτων αλλά και την πυροπροστασία.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ο Μάιος και ο Ιούνιος είναι δύσκολοι μήνες για μας. Από τη μία πλευρά τα χόρτα και τας κλαδέματα που κάθε βδομάδα πρέπει να ξαναπερνάμε. Έχουμε πολλά σε αριθμό συνεργεία έξω, γύρω στα 10 χορτοκοπτικά, ένα σταθερά στο Παληό και τα υπόλοιπα σε άλλες γειτονιές. Προσπαθούμε και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε μέχρι 10-15 Ιουνίου να έχουμε περάσει μια φορά απ’ όλες τις γειτονιές. Πρώτα να καθαρίσουμε και στη συνέχεια να δούμε πώς θα το διαχειριστούμε όλο το καλοκαίρι.

Συγχρόνως φροντίζουμε για τις ακτές. Η διαδικασία πήγε λίγο πίσω και πιστεύω από την Παρασκευή (σ.σ. σήμερα) θα μπούμε να στρώσουμε το Περιγιάλι και ταυτόχρονα να φροντίσουμε τη Ραψάνη που καθαρίστηκε από σύρματα, πανιά κλπ. Θα είμαστε έτοιμοι και με τις ακτές για να προσφέρουμε ένα καλό περιβάλλον στον κόσμο που θα κατεβαίνει στη θάλασσα».

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Πρόσθεσε ότι «βλέπουμε και το θέμα της πυροπροστασίας. Θα ανέβουμε στο Βασιλάκη να ανοίξουμε έναν κεντρικό δρόμο για να αποτελεί τη δεύτερη έξοδο για τους κατοίκους αν συμβεί κάτι. Πρέπει να υπάρχει μια συνεργασία. Αλλού είναι η Περιφέρεια, αλλού το Δασαρχείο, αλλά από τη στιγμή που μπορούμε να συνδράμουμε, ο Δήμος Καβάλας και η πόλη ανήκει σε όλους. Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να μεταθέτουμε την ευθύνη στους άλλους και να μην γίνεται τίποτα. Όπου μπορούμε να προσφέρουμε θα το κάνουμε, το ίδιο μας βοηθούν και οι άλλοι. Μας βοηθάει η Περιφέρεια, έχουμε άριστη συνεργασία με τον κ. Κυριάκο Μανδρανή στην Πυροσβεστική ο οποίος αναμένεται να βρίσκεται το Σάββατο στην Παναγούδα για να επιβλέψει την καθαριότητα που θα κάνουμε. Η πόλη ανήκει στους δημότες και αυτούς πρέπει να εξυπηρετούμε όλοι. Υπάρχει καλή συνεργασία και θέληση και θα κάνουμε αυτό που πρέπει για τους δημότες.

Γενικά είμαστε σε ρυθμούς εγρήγορσης και πιστεύω να τα καταφέρουμε και φέτος. Να μην έχουμε και ακραία φαινόμενα και να είμαστε καλά. Το κύριο βάρος αυτήν τη στιγμή πέφτει στις ακτές, την πυροπροστασία και τα χόρτα στις γειτονιές».

Τέλος συμπλήρωσε ότι «στο Βασιλάκη έχουμε βρει μέσω ΚΑΕΚ τα οικόπεδα των ιδιοκτητών, βρήκαμε τους ίδιους, είμαστε στην τελική ευθεία να βρούμε και τα τηλέφωνά τους ώστε να τους ειδοποιούμε κάθε φορά που προκύπτει κάτι. Προσπαθούμε να κάνουμε μία χαρτογράφηση αλλά θέλουμε και τη βοήθεια των κατοίκων να καθαρίσουν μέσα γύρω από τα σπίτια τους και τα οικόπεδά τους και να κάνουμε εμείς τα υπόλοιπα».

Προηγούμενο άρθροΠερισυλλογή εγκαταλελειμμένων οχημάτων απο την Δημοτική Αστυνομία Καβάλας
Επόμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: Ταχύτατα εξελίσσεται και στη Θάσο η επιχείρηση “Ελευθερία”