Νέα επίσκεψη στο ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων που ξεκίνησε να λειτουργεί στην ανατολική είσοδο της πόλης, πραγματοποίησε κλιμάκιο της τομεακής επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ.
Όπως ανέφερε σήμερα ο γραμματέας της επιτροπής, Βασίλης Καταπόδης «ο χώρος αυτός είναι παντελώς ακατάλληλος για φιλοξενία προσφύγων, οι μισοί από τους οποίους είναι μάλιστα παιδιά κάθε ηλικίας και έξω από επιμέρους συμπληρώσεις, όπως στο θέμα του φωτισμού, δεν επιδέχεται καμιά περαιτέρω σημαντική βελτίωση, όσες προσπάθειες και αν καταβάλλει ο στρατός». «Η διάλυση του καταυλισμού και μεταφορά των προσφύγων σε στεγασμένους και με κατάλληλες υποδομές χώρους επιβάλλεται» συμπλήρωσε ενώ τόνισε την ανάγκη να εξασφαλιστεί περισσότερη και καλύτερη τροφοδοσία, να εγκατασταθεί ιατρείο με προσωπικό και ανάλογη υποδομή καθώς και να δημιουργηθεί στην πόλη μία δημόσια υποδομή συγκέντρωσης και διανομής στους πρόσφυγες της κάθε είδους υλικής βοήθειας.

Προηγούμενο άρθροΑπλήρωτοι, για άλλη μια φορά, παραμένουν αρκετοί εργαζόμενοι του Κοινωνικού Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»
Επόμενο άρθροΚομοτηνή: Ένας δημοτικός παιδικός σταθμός … 5 αστέρων!