Ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματίσει για δεύτερη μέρα τα αυτοκίνητα στο τελωνείο του Προμαχώνα, την κύρια χερσαία πύλη εισόδου της χώρας.

Η κίνηση των αυτοκινήτων στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, αλλά και της Νυμφαίας παραμένει αυξημένη και τη δεύτερη μέρα της ελεύθερης μετακίνησης τουριστών και επισκεπτών από Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία. Στα σημεία υπήρχαν και κλιμάκια του ΕΟΔΥ που έκαναν τους κατάλληλους ελέγχους σε όσους περνούσαν τα σύνορα.

Είναι πολύ θετική εικόνα για αρχή, με τις ουρές που είδαμε και από τον Προμαχώνα και από τη Νυμφαία. Προέχει η ατομική υπευθυνότητα. Πρέπει να μείνουμε υγειονομικά ασφαλείς. Εργαζόμαστε σε αυτό το επίπεδο” δήλωσε στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού ΑΜΘ, Αθανάσιος Τσώνης το πρωί της Τρίτης (16/6) . “Άνοιξαν οι πλατφόρμες με τις οποίες εκπαιδεύονται οι ξενοδόχοι και οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων που παίρνουν το σήμα “health first”, αλλά και εμείς σαν περιφέρεια, θα σηκώσουμε μία πλατφόρμα με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, και το τμήμα ιατρικής, όπου θα πιστοποιούμε τόσο τους ξενοδόχους, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, την εστίαση και τις μεταφορές πάνω στα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας ώστε να εξασφαλίσουμε την ποιότητα που θα μας δίνει προβάδισμα σε σχέση με άλλες περιφέρειες και χώρες”.

Σε ότι αφορά την προβολή και την καμπάνια της περιφέρειας ΑΜΘ, με αφορμή και την περιοδεία του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και του εκεί αντιπεριφερειάρχη τουρισμού ο κ. Τσώνης είπε πως “οργανώνουμε κι εμείς καμπάνια στο βόρειο Αιγαίο. Προέκυψε συνεργασία σε δράσεις πολιτισμού και ανταλλαγής τοπικών προϊόντων ώστε να κάνουμε μία σύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα. Είναι καιρός να τα αναδείξουμε και να τα συνδέσουμε με τον τουρισμο. Πάνω σε αυτό βαδίζει και το υπουργείο Τουρισμού.

Ακούστε όσα δήλωσε ο κ. Τσώνης στο Lobby 101.8 από το 15.30

https://www.facebook.com/nownews.gr/videos/644691913056273/?t=772

Προηγούμενο άρθρο“Οι Σέρβοι είναι φίλοι μας και πιστεύω θα μας συγχωρήσουν” | Τι λέει ο πρόεδρος της Εν. Ξενοδόχων Θάσου για την κίνηση, τον οδικό τουρισμό και το νέο μοντέλο κρατήσεων
Επόμενο άρθρο5 κρούσματα στο Αγίασμα Δ.Ιάσμου – Αίτημα δημάρχου για καραντίνα