tsompanopoulos_mixailidis_amperiadis

Tην  περασμένη Τετάρτη εκδικάστηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας μια υπόθεση στην οποία διωκόταν ο τέως δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης με μάρτυρα κατηγορίας τον νυν δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο.
Το αντικείμενο της δίκης ήταν για την υπόθεση της παραχώρησης χώρου, έναντι του παλαιού δημαρχείου Νέστου, στην Κίνηση Ενεργών Πολιτών, μιας παραχώρησης εξαιτίας της οποίας ο κ. Μιχαηλίδης είχε κατηγορηθεί για απιστία.

Το δικαστήριο, αθώωσε τον τέως δήμαρχο Νέστου, ο οποίος βέβαια δεν έχασε φυσικά την ευκαιρία να εκδώσει μια ανακοίνωση με έντονα καυστικό ύφος εναντίον του κ. Τσομπανόπουλου:

“Στην λογική ενός μονολόγου, που μοναδικό στόχο είχε να αμαυρώσει την εικόνα του τέως Δημάρχου κ. Μιχαηλίδη χρησιμοποιώντας την συκοφαντία μέσω ανυπόστατων και κατασκευασμένων καταγγελιών και επιζητώντας την πολιτική και φυσική του‘’εξόντωση’’ ο κ. Τσομπανόπουλος κατέθεσε ως μοναδικός μάρτυς κατηγορίας στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας την περασμένη Τετάρτη 23-11-2016. Με την πράξη του αυτή που αποτελεί δεοντολογικά και ηθικά αρνητικό επίτευγμα για τον δήμο Νέστου, αλλά και για τον ίδιο, (καθώς μέχρι σήμερα είναι ο πρώτος, από την μεταπολίτευση και μετά, που φέρνει την λογική της αντιμετώπισης πολιτικών ζητημάτων στις αίθουσες των δικαστηρίων) δημιουργώντας έτσι νέα δεδομένα, οι συνέπειες των οποίων στο εγγύς μέλλον, δεν θα αρέσουν καθόλου, ούτε στον ίδιο, ούτε στους συνεργάτες του, καθώς φέρνουν την πολιτική αντιπαράθεση στην οποία δεν φαίνεται να αντέχουν στο έσχατο επίπεδο.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου για το ποινικό αλλά και για το πειθαρχικό αδίκημα που ΑΘΩΩΣΕ πανηγυρικά τον τ. Δήμαρχο κ. Σ. Μιχαηλίδη τον εκθέτει ηθικά, πολιτικά, και νομικά. Για το ιστορικό της υπόθεσης η ποία αφορούσε ‘’ΑΝΩΝΥΜΗ’’ (αλλά επί της ουσίας επώνυμη) καταγγελία κατά την οποία εγκαλείτο ο τέως Δήμαρχος κ. Μιχαηλίδης με το αδίκημα της ‘’ΑΠΙΣΤΙΑΣ’’, κατηγορούμενος για παραχώρηση χώρου προς χρήση στο κίνημα των Ενεργών Πολιτών, για μικρό χρονικό διάστημα, στον μισθωμένο χώρο έναντι του παλαιού Δημαρχείου, όπου μέχρι το τέλος του 2012 στεγαζόταν οι Αντιδήμαρχοι καθαριότητας και την εξυπηρέτηση τους στο χώρο υποδοχής για ένα περίπου μήνα. Δηλαδή το αυτονόητο δικαίωμα των δημοτών να χρησιμοποιούν ελεύθερα τους κοινόχρηστους χώρους των κτηρίων του Δήμου μετατράπηκε σε κατηγορητήριο για τον τέως Δήμαρχο κ. Μιχαηλίδη μετά την μαρτυρική κατάθεση του αμέμπτου ήθους και ηθικής αλλά και τεραστίου μεγέθους πολικού ανδρός, ( Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου.) κ. Τσομπανόπουλου. Το θέμα της καταγγελίας που κατετέθη ως ανώνυμη στην Εισαγγελία Καβάλας το 2013 και έλαβε μαρτυρικές καταθέσεις από τον τότε Δήμαρχο κ.Μιχαηλίδη αλλά και από τους υπευθύνους της Κ.Ε.Π.Ο.Ν. ανεσύρθη από το αρχείο το 2014 μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Δημάρχου και την εκ μέρους του αποστολή στοιχείων τα οποία προκάλεσαν και την κλήτευσή του ως μάρτυρα κατηγορίας στην οποία στηρίχθηκε και το κατηγορητήριο.

Με απλά λόγια ο κύριος που λιβάνιζε την ‘’ηθική’’ είπε ένα ‘’παραμύθι’’ και όταν αντελήφθη το κενό των νομικών του επιχειρημάτων προφασίστηκε πως ότι κατέθεσε ήταν πρόταση της Υπηρεσίας του Δήμου και υπηρεσιακών παραγόντων. Η τραγική εικόνα του στην διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας φέρνει στο νου την ρήση του Γ.Παπανδρέου: « Εδοξάσθη κρυπτόμενος, κατεποντίσθη εμφανιζόμενος». Αν και από την μέχρι σήμερα στάση και συμπεριφορά του φαίνεται να επιζητά την αντιπαράθεση σε αυτό το πεδίο βάζοντας τους συνεργάτες του να υπογράφουν ώστε να ευθύνονται ‘’δια πάσαν νόσο’’ μένοντας ο ίδιος στην λογική: sui genesis ‘’δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα’’ σύντομα θα καταλάβει ότι οι επικεφαλείς ως ‘’ηθικοί αυτουργοί’’ φέρουν την ευθύνη των πράξεων όλων των υφισταμένων συνεργατών τους, αιρετών και μη”.

Προηγούμενο άρθροΕπίτιμος δημότης Παγγαίου ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος
Επόμενο άρθροΆρχισε το πρόγραμμα Voucher για 23.000 ανέργους ηλικίας 29-64 ετών