Ο Δήμος Καβάλας με τη συνεργασία του Συλλόγου Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου (Σ.Ε.Β.Α.Σ.) και τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, διοργανώνουν και φέτος τον 10ο Αγώνα Δρόμου «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» σήμερα Κυριακή 22 Μαίου 2016.


Η εκκίνηση του αγώνα έγινε στις 09.30 το πρωί μπροστά από μνημείο αποβίβασης του Αποστόλου Παύλου στο αρχαίο λιμάνι της Καβάλας έμπροσθεν του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου.

Οι δρομείς διασχίζουν μια απόσταση 20 χλμ. και θα τερματίσουν στο Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας όπου θα γίνει η απονομή των μεταλλίων στους νικητές από τον Σεβασμιότατο μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπολέως και Θάσου κ. Προκόπιο και τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα.

Αρκετά είναι τα άτομα που συμμετέχουν στον ανοιχτό αγώνα δρόμου στη μνήμη του πολιούχου της Καβάλας, του απόστολου των εθνών Παύλου που μαζί με τους συνεργάτες του Σίλα, Λουκά και Τιμόθεο δια μέσου της αρχαίας Εγνατίας κατευθύνθηκαν στη φημισμένη πόλη των Φιλίππων όπου εκεί κήρυξαν για πρώτη φορά το Ευαγγέλιο ιδρύοντας την πρώτη χριστιανική εκκλησία στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ενώ στις όχθες του Ζυγάκτη ποταμού ο Απόστολος Παύλος βάφτισε την πρώτη ευρωπαία και ελληνίδα χριστιανή, τη Λυδία.

Προηγούμενο άρθροΤα προϊόντα της Περιφέρειας ΑΜΘ “ταξιδεύουν” στο εξωτερικό-video
Επόμενο άρθροΔύο σεισμοί ΤΩΡΑ στο Νευροκόπι!