Σχεδόν συμπληρώνεται ο 2ος μήνας για τους εργαζόμενους στην δακοκτονία στη Θάσο και ακόμα δεν έχουν δει ούτε ευρώ! Απαιτούμε άμεσα να προχωρήσει η πληρωμή των δεδουλευμένων από την Περιφέρεια χωρίς άλλες καθυστερήσεις!

Δεν φτάνει που χαρατσώνουν τους αγρότες για την δακοκτονία, δεν αρκεί που δίνουν στους εργαζόμενους σε αυτήν πολύ χαμηλά μεροκάματα, που τους έχουν με το εργόσημο, που υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε μέτρα ατομικής προστασίας, επιπλέον καθυστερούν και την καταβολή των δεδουλευμένων.

Αρκετοί εργαζόμενοι στη δακοκτονία στο νησί μας είναι μικροί αγρότες και κτηνοτρόφοι που προσπαθούν να καλύψουν τις τρύπες από τη χαμηλή τιμή στο λάδι και τα αμνοερίφια, να συμπληρώσουν το εισόδημά τους για να επιβιώσουν. Η απληρωσιά από την Περιφέρεια επιδεινώνει την ήδη άσχημη οικονομική τους κατάσταση.

Παράλληλα, συνεχίζουμε να διεκδικούμε ενιαία, πανελλαδική, ολοκληρωμένη επιστημονικά άρτια, ασφαλή εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας με ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Τροφίμων και χωρίς εργολάβους, με άμεση πρόσληψη στις αρμόδιες υπηρεσίες του απαραίτητου προσωπικού (επιστημονικού και τεχνικού) με πλήρη ασφαλιστικά/μισθολογικά δικαιώματα, εξασφάλιση μέτρων προστασίας, με εξασφάλιση των αναγκαίων κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό και κατάργηση της εισφοράς του 2% για τους μικρομεσαίους παραγωγούς.

Προηγούμενο άρθροΜιχάλης Αμοιρίδης | διευκόλυνση των παιδιών με προβλήματα ακοής κατά την φετινή σχολική χρονιά
Επόμενο άρθροΔήμος Παγγαίου | Συνεχίζονται τα έργα για νερό χωρίς αρσενικό