oaed

Άρχισαν χθες τα μαθήματα στην Επαγγελματική Σχολής Μαθητείας του ΟΑΕΔ Καβάλας. Πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός τον οποίον παρακολούθησαν οι μαθητές, οι καθηγητές, αλλά κι εκπρόσωποι της αγοράς. Στον αγιασμό βρέθηκε επίσης ο αντιδήμαρχος Ανέστης Τσουρουκίδης. Ξεχώρισαν οι αρτοποιοί και ο πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας τους Παύλος Παυλίδης. Άριστο ήταν το κλίμα που επικράτησε στην τελετή του αγιασμού κ όλα δείχνουν πως η νέα χρονιά αρχίζει με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Παρά το γεγονός ότι υφίστανται κάποια ζητήματα τα οποία θα πρέπει να ρυθμιστούν για τα εργαστήρια του νέου τμήματος ζαχαροπλαστικής-αρτοποιίας.

Οι επαγγελματικές σχολές του ΟΑΕΔ Καβάλας έχουν μεγάλη και επιτυχημένη ιστορία. Φέτος θα λειτουργήσουν δέκα τμήματα. Για πρώτη χρονιά θα λειτουργήσει το τμήμα ζαχαροπλαστικής – αρτοποιίας, όπου σημειώθηκαν ήδη 25 εγγραφές. Το συγκεκριμένο τμήμα δημιουργήθηκε με τη συνεργασία της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Καβάλας και του σωματείου αρτοποιών. Όπως δήλωσε στην ΠΡΩΙΝΗ ο πρόεδρος των αρτοποιών κ. Δρόσος, υπάρχουν θέσεις εργασίας και θα καλυφθούν από τους αποφοίτους του τμήματος. Ο κ. Δρόσος εξήγησε ότι ειδικά για την αρτοποιία θα προκύψουν τεχνίτες και όχι αρτεργάτες.

Διευθυντής της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Καβάλας είναι ο πρώην βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης. Διδάσκουν δώδεκα μόνιμοι καθηγητές ενώ θα προσληφθούν και ωρομίσθιοι. Συνολικά 150 μαθητές θα φοιτήσουν στα τμήματα της σχολής. Κατά τις πρωινές ώρες ασκούν την πρακτική τους και το μεσημέρι, από τις 15:00 έως τις 18:00, παρακολουθούν τα μαθήματα στη σχολή τους.

Προηγούμενο άρθροΤαμειακό απόθεμα 500 χιλιάδων ευρώ έχει η ΔΕΥΑΚ
Επόμενο άρθροΣυνεχίζεται η συνέλευση της Συμπαράταξης Πολιτών