Εξαντλήθηκε η υπομονή του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας για την στέγαση του Ειρηνοδικείου Θάσου με την στάση της ΕΤΑΔ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Γιώργου Γραμμένου η στάση της ΕΤΑΔ είναι στάσιμη.

“Πράγματι είναι γνωστό το θέμα της μεταστέγασης του Ειρηνοδικείου Θάσου στο κτίριο της πρώην Δ.Ο.Υ. Θάσου Υπάρχει όμως μια καθυστέρηση στην μίσθωση μεταξύ της ΕΤΑΔ και του υπουργείου Δικαιοσύνης – αδικαιολόγητη κατ εμάς – και περιμένουμε σύντομα εξελίξεις.

Είπαμε σε όλους τους αρμοδίους ότι η υπομονή μας έχει εξαντληθεί και περιμένουμε απάντηση με λήξη στο θέμα.

Ο Δήμος Θάσου προκειμένου να βοηθήσει έχει απευθύνει αίτημα στην ΕΤΑΔ για να μισθώσει ο Δήμος τον επάνω όροφο του κτηρίου στο οποίο θέλουμε να στεγάσουμε και το Ειρηνοδικείο και έχει αποστείλει έγγραφο η ΕΤΑΔ στο Δήμο με όρους απαράδεκτους.

Αυτή την στιγμή υπάρχει σε εξέλιξη διαδικασία μετά από τηλεδιάσκεψη με το Δήμο Θάσου, προκειμένου να γίνει συνάντηση σε ανώτατο επίπεδο παρουσία και του υπουργού κ. Παναγιωτόπουλου

για να δοθεί επιτέλους μια λύση. Αν δεν ευοδωθεί όλο αυτό θα καταγγείλουμε όλα όσα πρέπει να αποδώσουμε. Είμαστε έτοιμοι και τα περιθώρια έχουν στενέψει. Μετά από 5 χρόνια η κοροϊδία πρέπει να σταματήσει.

Η ΕΤΑΔ θέλει καθολική εκμίσθωση του χώρου, επί πολλά έτη μάλιστα δεν έρχεται το θέμα στο Δ.Σ. της ΕΤΑΔ και εκεί έχει παγώσει οπότε λέει ότι ελέω της καθολικής εκμίσθωσης δεν προχωρά. Ο Δήμος Θάσου θέλησε να βοηθήσει για να προχωρήσουμε αλλά βλέπω ότι κάποια πράγματα είναι απαράδεκτα. Στασιμότητα λοιπόν αλλά και καταστροφή κτηρίων όπως και του κτηρίου της πρώην ΔΟΥ Θάσου εκεί που θέλουμε εμείς να στεγάσουμε την υπηρεσία μας

Δεν νομίζω ότι με αυτό τον τρόπο προασπίζονται τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου γιατί η ΕΤΑΔ είναι ταγμένη να φυλάσσει συμφέροντα και να αξιοποιεί την περιουσία του δημοσίου φέροντας έσοδα στο δημόσιο σύστημα εκμισθώνοντας τα. Αυτή η διαδικασία δεν προχωρά αδικαιολόγητα. Άρα κάπου υπάρχουν ευθύνες και όταν χρειασθεί εμείς θα τις αποδώσουμε” τόνισε.

Προηγούμενο άρθρο“Ο δρόμος για την ουσιαστική ισότητα της γυναίκας είναι πολύ μακρύς” τόνισε η Πρόεδρος του ΕΥΚ Ματίνα Τσούτσα
Επόμενο άρθρο«Γενέθλια» για τις τρεις Σ.Υ.Δ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας