Olive_tree2

Με Δελτίο Τύπου που έστειλε ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Θάσου εκφράζει την αγανάκτηση και την οργή του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου του νησιού για το μικρό χρονικό περιθώριο που δόθηκε για την καταγραφή και δήλωση των ζημιών, όσων υπέστησαν ζημιές από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Χαρακτηριστικά ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος αναφέρει ότι…

“Καλούμε τον ΕΛΓΑ να δώσει παράταση στα χρονικά περιθώρια καταγραφής γιατί η καταμέτρηση των ζώων και η απαρίθμηση των ζημιών στο ζωικό κεφάλαιο δεν είναι μια εύκολη και έξω από δυσκολίες υπόθεση.

Η ενημέρωση για την διαδικασία που έγινε άφησε κενά έχοντας σαν συνέπεια κτηνοτρόφοι να μην προλάβουν, στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο που δόθηκε, να δηλώσουν τις απώλειες τους.

Το χαράτσι των 2 ευρώ για τα χαρτιά των δηλώσεων ανά ζώο είναι ένας ακόμη αρνητικός παράγοντας για την ύπαρξη της καθυστέρησης των δηλώσεων.

Ζητάμε την  παράταση της περιόδου καταμέτρησης και δήλωσης για όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους του νησιού.

Κατάργηση και επιστροφή σε όσους το κατέβαλαν του απαράδεκτου χαρατσιού των 2 ευρώ για το κάθε δηλωθέν ζώο.

Άμεση και πλήρη κάλυψη των ζημιών από το κράτος στο 100%.”

Επίσης στην συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ.Μαρκόπουλο που είχε την Τετάρτη 19 Οκτώβρη ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Θάσου, τον ενημέρωσε σχετικά με τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο μικρομεσαίος αγρότης, κτηνοτρόφος, μελισσοπαραγωγός μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Διεκδίκησε επίσης την άμεση λύση τους,  την εξασφάλιση των συνδεδεμένων αποζημιώσεων, την καταβολή ενίσχυσης για την αγορά ζωοτροφών για όσο διάστημα θα απαγορεύεται η ελεύθερη βόσκηση, την γρήγορη και πλήρη αποζημίωση των καμένων ελαιοδέντρων και της παραγωγής.

Τέλος ζήτησε την αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων, την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων και τον καθαρισμό του φράγματος των Μαριών.

Προηγούμενο άρθροΗμερίδα για τα ονόματα των αρχαίων Μακεδόνων
Επόμενο άρθροΕπιστολή για την αποδοχή των καθηκόντων Διευθυντή του παραρτήματος ΕΚΑΒ Καβάλας