Ολοκληρώνεται τουριστικά η χρονιά για την Θάσο όπου πλέον φιλοξενούνται κυρίως Γερμανοί τουρίστες. Ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Θάσου κ. Παρασχούδης Πάρης σημείωσε ότι η χρονιά κλείνει με πολύ θετικές εντυπώσεις.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η χρονιά έχει ακόμη λίγο ψωμί. Λίγα ξενοδοχεία θα μείνουν ανοιχτά για τους τουρίστες του Οκτωβρίου. Μέχρι τις 20 του μήνα θα έχει κάποιον κόσμο. Αλλά για την πλειοψηφία των επιχειρηματιών του νησιού η χρονιά έχει τελειώσει.

Ήταν μια καλή χρονιά δεδομένων των συνθηκών. Πήγαμε καλύτερα απ’ ό,τι περιμέναμε κι αυτό είναι το ζητούμενο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα προσπαθήσουμε για να πάμε ακόμη καλύτερα την επόμενη χρονιά και σιγά- σιγά να φτάσουμε στα επίπεδα του 2019. Αυτό μπορεί να μην γίνει του χρόνου αλλά σίγουρα θα πρέπει να είναι το 2023. Προς το παρόν τα μηνύματα για το 2022 είναι καλά. Τα συμβόλαιά μας είναι καλά, η επιθυμία του κόσμου να κάνει διακοπές είναι μεγάλη. Ίσως να επανέλθουμε στα κανονικά επίπεδα του χρόνου, αλλά θα πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα της πανδημίας που βλέπουμε ότι ακόμη δεν έχει λυθεί τελείως.

Το στοίχημα σαφώς και κερδίθηκε. Και μην ξεχνάμε ότι οι προορισμοί της νότιας Ελλάδας έχουν αυτήν τη στιγμή πληρότητα της τάξης του 70% που δεν είχαν σχεδόν ούτε το 2019. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τη χώρα μας. Εμάς ξεκίνησε λίγο νωρίτερα λόγω των Βαλκανίων, είχαμε καλύτερη κίνηση τον Ιούνιο και αρχές Ιουλίου. Βασιστήκαμε φυσικά στον οδικό τουρισμό. Αυτήν την περίοδο υπάρχουν μόνο τουρίστες που έρχονται με το αεροπλάνο. Οι πτήσεις είναι πολύ λίγες για το αεροδρόμιο της Καβάλας κι ως εκ τούτου, η σεζόν έχει συρρικνωθεί. Πιστεύουμε ότι θα επανέλθουν οι αγορές που δεν ήρθαν πέρυσι και φέτος για να μπορέσουμε να επανέλθουμε στα επίπεδα που ήμασταν πριν».

ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ

Κυριότεροι τουρίστες για το νησί, όλοι το ξέρουμε ότι είναι οι Ρουμάνοι πλέον. Αυτό είναι καλό, μας αγαπάνε, μας δίνουν ανάσα σε δύσκολες περιόδους, αλλά μας ανησυχεί διότι δεν μπορούμε να βασιζόμαστε μόνο σε μία αγορά σε τόσο μεγάλο βαθμό. Τα πράγματα αλλάζουν πολύ εύκολα κι εμείς θέλουμε όλες τις αγορές. Κάθε μία έχει τη δική της σεζόν, όπως τώρα που είναι η σειρά των Γερμανών, αλλά δεν έχουμε αρκετούς για να κρατήσουμε ανοιχτό το νησί. Παραδοσιακά τα ξενοδοχεία που δούλευαν με Γερμανούς έκλειναν περίπου μετά τις 15 Οκτωβρίου κι είχαμε πληρότητες καλές για να διατηρηθούμε ανοιχτοί. Τώρα βλέπουμε ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Ελπίσουμε σιγά- σιγά να βελτιωθεί».

Προηγούμενο άρθροΚαλύτερος ο φετινός Σεπτέμβριος από τον αντίστοιχο περσινό για την αγορά της Καβάλας
Επόμενο άρθροΣυμμετοχή σε εργαστήρια πολιτών στο πλαίσιο της ΣΒΑΑ Καβάλας