Με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη παρατείνονται οι εκπτώσεις έως τις 31 Ιανουαρίου. Ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιάννης Κελγιώργης σε δηλώσεις του τόνισε πως η πρώτη φάση των εκπτώσεων ήταν υποτονική, ελπίζοντας να βοηθήσει ο Μάρτιος.

Συγκεκριμένα είπε ότι «έκλεισε ο πρώτος κύκλος των εκπτώσεων, δόθηκε παράταση από το υπουργείο κι επίσημα ως την Τετάρτη 31 Μαρτίου. Ήταν απαραίτητη αυτή παράταση ειδικά φέτος, λόγω του ότι ξεκινήσαμε αργότερα με πάρα πολλούς περιορισμούς. Ο κόσμος δεν πρόλαβε να ψωνίσει όλα αυτά που χρειαζόταν, οπότε στο μήνα που δόθηκε παράταση ευελπιστούμε να υπάρξει μία αγοραστική κίνηση για να δώσουν τα καταστήματα τα χειμωνιάτικα προϊόντα και να προβούν σε αγορές για την άνοιξη.

Οι εκπτώσεις μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου δεν πήγαν καλά, πλην της πρώτης εβδομάδας που υπήρχε μία ικανοποιητική κίνηση. Η επίσημη μέτρηση που είχαμε από την Ομοσπονδία μας, έλεγε ότι το 91,7% των επιχειρήσεων είχαν χαμηλότερο τζίρο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Γι’ αυτό και ζητήσαμε την παράταση της εκπτωτικής περιόδου, μήπως και σωθεί λίγο η παρτίδα. Δεν νομίζω να έχει γίνει ξανά στο παρελθόν να έχουν οι επιχειρήσεις τόσο μεγάλο στοκ εμπορευμάτων. Ο χειμώνας διακόπηκε βιαίως πέρυσι με το lock down στα μέσα Μαρτίου, στη συνέχεια χάθηκε εντελώς η ανοιξιάτικη περίοδος κα στη συνέχεια χάσαμε το Πάσχα. Το καλοκαίρι δεν πήγε καλά λόγω της μειωμένης έως ανύπαρκτης τουριστικής κίνησης. Δεχθήκαμε τις διαβεβαιώσεις της Πολιτείας ότι δεν θα επιβληθεί νέο lock down, τα καταστήματα προμηθεύτηκαν εμπορεύματα για το χειμώνα, αλλά τελικά το Νοέμβριο ήμασταν τελείως κλειστά και τέλη Δεκεμβρίου ανοίξαμε με πάρα πολλούς περιορισμούς. Όλο αυτό δημιούργησε το τεράστιο στοκ στις επιχειρήσεις που είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχουμε, μαζί με τις υποχρεώσεις που μας περιμένουν τους επόμενους μήνες».

ΜΕΡΙΜΝΑ

Σημείωσε επίσης ότι «είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα γι’ αυτό και ζητούμε να υπάρξει οπωσδήποτε μέριμνα από την πλευρά της Πολιτείας. Να χαριστούν οι επιστρεπτέες προκαταβολές, να υπάρξει κούρεμα των υποχρεώσεων διότι εμείς δεν κλείσαμε επειδή το θελήσαμε. Κλείσαμε με κρατική εντολή. Διεκόπη η ροή της αγοράς κατόπιν παρέμβασης της Πολιτείας. Κι εμείς τις επιχειρήσεις μας τις έχουμε όχι για να παίρνουμε επιδόματα αλλά για να τις λειτουργούμε. Είναι, λοιπόν, επιτακτική ανάγκη να σκύψει η πολιτεία πάνω στο θέμα μας και να δει από ‘δω και στο εξής τι θα γίνει για να διασωθεί ό,τι μπορεί από το επιχειρείν της χώρας».

Προηγούμενο άρθροΑναστέλλει την λειτουργία του τμήμα στο 7ο Γυμνάσιο Καβάλας
Επόμενο άρθροΠραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του μικρού ευέλικτου ασθενοφόρου που θα εξυπηρετεί τις διακομιδές στις δύσβατες περιοχές της πόλης