Μεγάλο φόρτο εργασίας είχε την περίοδο του Καλοκαιριού το ΕΚΑΒ της Καβάλας. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Κώστας Τσιτσιλικάκης ανέφερε ότι και λόγω του αυξημένου τουρισμού είχαν αρκετά περιστατικά.

Αρχικά ανέφερε ότι “Καταρχάς το καλοκαίρι και μετά από δύο χρόνια καραντίνας, μέτρων και όλων αυτών που ζήσαμε, ο κόσμος ήταν πάρα πολύς και βγήκε έξω οπότε είχαμε πολύ περισσότερα περιστατικά σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια!

Εμείς και φέτος παρά το γεγονός ότι δεν ενισχυθήκαμε καθόλου όσον αφορά το προσωπικό, δεν είχαμε ενίσχυση δηλαδή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες από άλλους συναδέλφους παρόλα αυτά τα καταφέραμε. Αν συνυπολογίσουμε βέβαια ότι έπρεπε μέσα σε όλο αυτό να έχουμε και το πρόγραμμα των αδειών μας εκτελεσμένο, άδειες που στερηθήκαμε όλο το προηγούμενο διάστημα τον χειμώνα, θα ήταν δύσκολο το καλοκαίρι αλλά τελικά τα καταφέραμε και μπορέσαμε και ανταποκριθήκαμε σε όλα τα περιστατικά.

Είχαμε περιστατικά και από Έλληνες και από ξένους και μάλιστα χρησιμοποιούσαν το 112 που είναι ένας ευρωπαϊκός αριθμός για τα επείγοντα και μέσω αυτού του αριθμού μας καλούσαν για να τους βοηθήσουμε! Και στην παραλιακή ζώνη του νομού αλλά και στην Θάσο είχαμε κλήσεις και συντονίσαμε κάθε απαίτηση. Βέβαια και εκεί ήταν δύσκολα αλλά και εκεί δεν είχαμε ενίσχυση. Εμείς οφείλουμε να πούμε ότι τα καταφέραμε, αφού δεν είχαμε τόσους πολλούς θανάτους όπως είχαμε τα προηγούμενα χρόνια και από θανάτους και από πνιγμούς

Όλα αυτά γενικά ήταν μειωμένα”.

ΕΙΧΕ ΗΣΥΧΊΑ

Ο ίδιος εκτιμά ότι το καλοκαίρι ήταν σχετικά ήσυχο καλοκαίρι. “Πέρσι είχαμε και το μεγάλο ατύχημα μέσα στον αστικό ιστό της πόλης, στην παραλία και φέτος ευτυχώς δεν είχαμε τόσα θανατηφόρα τροχαία. Είχαμε ροές μεταναστών, λίγα τροχαία αλλά δεν είναι όπως πέρσι η κατάσταση.

Σιγά σιγά βέβαια οι εργαζόμενοι μεγαλώνουν και θα βγουν στην σύνταξη. Οπότε τα επόμενα χρόνια, αν δεν προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό, θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα σε ό,τι αφορά και την λειτουργία του ΕΚΑΒ Καβάλας.

Αυτή την στιγμή υπάρχουν τρία ασθενοφόρα, τα οποία οριακά καλύπτουν τα περιστατικά. Αν βέβαια είχαμε περισσότερα και πιο επικίνδυνα και χρειαζόταν και δύο τροχαία σε κάθε περίπτωση θα είχαμε περισσότερα οχήματα ανάγκη.

Όσο για το αεροδρόμιο, κάποιες ημέρες την εβδομάδα αλλά σε μια βάρδια, πηγαίνουμε εκεί μια και υπάρχει μια βάση και καλύπτουμε τα πάντα μια και δεν υπάρχει η κάλυψη του Κέντρου Υγείας.

Σίγουρα θα έπρεπε να υπάρχει σε 24ωρη βάση κάλυψη αλλά έστω και έτσι, εμείς κάνουμε κάποια παρουσία για να καλύψουμε την περιοχή! Πηγαίνουμε εμείς, καλύπτουμε το κενό του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης που δεν έχουν άλλωστε κάλυψη με όχημα” τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθρο“Είμαστε αρκετά αγχωμένοι για το ποιο θα είναι το μέλλον της εστίασης” δηλώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Γιώργος Βαφείδης
Επόμενο άρθροΤην πρωτοβουλία των κυβερνητικών βουλευτών ζήτησε ο Αντιδήμαρχος Λεωνίδας Παππάς για το θέμα της διέλευσης των εργαζόμενων Καβαλιωτών από τα νέα διόδια