sxolio199-604x453

Δύο σημαντικές ειδήσεις παρουσιάζει την τρέχουσα περίοδο η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας. Αφορούν σε επικείμενα γεγονότα όπως η μετακόμιση του 12ου δημοτικού σχολείου και η έναρξη υλοποίησης του προγράμματος των δωρεάν σχολικών γευμάτων.

Με την υπηρεσία επικοινώνησε πρόσφατα ο ανάδοχος του έργου των σχολικών γευμάτων προκειμένου οι συνεννοήσεις να ολοκληρωθούν και το πρόγραμμα να αρχίσει εντός του Νοέμβρη. Είναι η τρίτη χρονιά που το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε ακόμη περισσότερα σχολεία του δήμου Καβάλας, αν και πέρσι κατά τη δεύτερη χρονιά, είχε υλοποιηθεί για ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Φέτος η διαδικασία για την επιλογή αναδόχου εξελίχθηκε κανονικά κι έτσι η διανομή των δωρεάν σχολικών γευμάτων θα εξελιχθεί όπως σχεδιάστηκε.

Η μετακόμιση των μαθητών κι εκπαιδευτικών του 12ου δημοτικού σχολείου επίκειται. Έχει ήδη αρχίσει όσον αφορά στον εξοπλισμό του σχολείου και σύντομα θα ολοκληρωθεί με τη μεταφορά των μαθητών. Αυτοί θα κατανεμηθούν στο 25ο και 15οδημοτικό σχολείο. Πέντε μαθητικά τμήματα του 12ου θα φοιτήσουν στο 25ο δημοτικό και δύο τμήματα στο 15ο.

Η καθυστέρηση που παρατηρείται οφείλεται στην προετοιμασία των σχολείων τα οποία θα υποδεχθούν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Υπολογίζεται ότι η μετακόμιση θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων δέκα ημερών. Όταν το 12οδημοτικό σχολείο αδειάσει τότε θα εγκατασταθεί ο εργολάβος για την εκτέλεση του γνωστού δημοτικού έργου.

Προηγούμενο άρθροΜέσα σε 6 μήνες θα γίνει το έργο στην κεντρική πλατεία!
Επόμενο άρθροΣέρρες: Ο κακός χαμός σε σχολική εκδρομή – Τα έχασαν οι συνοδοί καθηγητές από τις εικόνες που εκτυλίχθηκαν!