img_2576-2.jpg

Εκτάκτως συνεδριάζει σήμερα στις 2 μετά το μεσημέρι με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, προκειμένου να συζητήσει το θέμα του προσφυγικού και την αποχώρηση του δήμου από το Εκθεσιακό Κέντρο.

Από το τέλος Μαρτίου έχει λήξει η σύμβαση με το Επιμελητήριο Καβάλας για τη μίσθωση του Εκθεσιακού , όπου φιλοξενούνται 750 πρόσφυγες. Χθες, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου επισκέφθηκε για το λόγο αυτό τον Εισαγγελέα και τον Αστυνομικό Διευθυντή. Μιλώντας στην ΕΡΤ Καβάλας, ο κ.Τσατσούλης, ξεκαθάρισε ότι το Επιμελητήριο δεν αρνείται τη δωρεάν παραχώρηση του Εκθεσιακού για την επιμήκυνση του χρόνου φιλοξενίας των προσφύγων, αλλά δεν μπορεί ο ίδιος ο φορέας να την αναλάβει.
Η διοίκηση του δήμου Καβάλας, παρότι συνεχίζει την υποστήριξη και τη σίτιση των προσφύγων ακόμη και σήμερα, δηλώνει αδυναμία να συνεχίσει, καθώς δεν έχει δεχθεί καμία ουσιαστική οικονομική βοήθεια.

Απόφαση εκκένωσης του Κλειστού Γυμναστηρίου της Ελευθερούπολης όπου φιλοξενούνται 200 πρόσφυγες, έλαβε εξάλλου, κατά πλειοψηφία, και το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου. Ο δήμος δηλώνει επίσης αδυναμία περαιτέρω υποστήριξης των προσφύγων σε έναν χώρο, τον οποίο κρίνει ακατάλληλο.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση των υποδομών στο Ανοικτό Κέντρο φιλοξενίας που δημιουργείται στην περιοχή της Άσπρης Άμμου Καβάλας (κοντά στον κόμβο του νέου λιμανιού), με προοπτική να ολοκληρωθούν εντός της εβδομάδας.

Προηγούμενο άρθροΦόροι: Έρχεται τσουνάμι! Φωτιά θα πάρει η βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης – Χαράτσι σε κινητά και tv, νέα αύξηση στα τσιγάρα
Επόμενο άρθροΔωρεάν προληπτικός καρδιαγγειακός έλεγχος στο ΚΑΠΗ Παλαιοχωρίου