Αναχώρησαν σήμερα το πρωί από την Ελευθερούπολη οι διακόσιοι και πλέον πρόσφυγες που εδώ και σαράντα ημέρες είχαν εγκατασταθεί στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης. Ο Δήμος φρόντισε για την ναύλωση των λεωφορείων στα οποία με προθυμία και χωρίς καμιά αντίρρηση και μέσα σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα επιβιβάστηκαν οι πρόσφυγες νωρίς το πρωί προκειμένου να μεταφερθούν σε οργανωμένο καταυλισμό προσφύγων και συγκεκριμένα στο παλιό αεροδρόμιο του Κατσικά του Δήμου Ιωαννίνων. 

 
Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκε ο Δήμος Παγγαίου μετά την κοινή διαπίστωση ότι η συνέχιση της διαμονής τους στον συγκεκριμένο χώρο εγκυμονούσε σοβαρά προβλήματα τόσο για τους ίδιους όσο και για την τοπική κοινωνία. Η εξ αρχής δεδομένη ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου χώρου στον οποίο να σημειωθεί ότι “προσωρινά” είχαν εγκατασταθεί οι πρόσφυγες και στην κυριολεξία συνωστίζονταν όλο αυτό το διάστημα σ έναν ενιαίο χώρο, χάνοντας οποιαδήποτε ιδιωτικότητα, ήταν ο βασικός λόγος που σε συνδυασμό με την ανάγκη λειτουργίας του γυμναστηρίου οδήγησαν τον Δήμο Παγγαίου να λάβει δραστικά μέτρα αναφορικά με την μετακίνησή τους. 

 
Ο Δήμος Παγγαίου ευχαριστεί :την Ιερά Μητρόπολη Ελευθερούπολης και την τοπική εκκλησία που μέσω των εκπροσώπων της, έκανε πράξη την διδασκαλία του Ιερού Ευαγγελίου μας και έδωσε το παράδειγμα σε όλους μας , τον Γυμναστικό Σύλλογο Ελευθερούπολης, την Φιλόπτωχο Αδελφότητα Ελευθερούπολης , την Δράση Παγγαίου ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελευθερούπολης, τον Μουσικοχορευτικό Σύλλογο “ΤΟ ΠΡΑΒΙ”, τον Πολιτιστικό Αιμοδοτικό Σύλλογο Ακροβουνίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ν. Περάμου, τον Πολιτιστικό Αιμοδοτικό Σύλλογο Αμισιανών, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοκκινοχώματος, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ,τους Δήμους της Περιφέρειάς μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας για βοήθεια, τους υπαλλήλους του Δήμου , του γιατρούς και το προσωπικό του ΓΝΚ και του ΚΥΕ και ιδιαίτερα τους ιδιώτες γιατρούς της περιοχής , τις νοσηλεύτριες, τους απλούς εθελοντές, τους καταστηματάρχες και ολόκληρη εν γένει την τοπική κοινωνία για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα του Δήμου για βοήθεια και για την συνεισφορά όλων προκειμένου να γίνουν πιο ανθρώπινες οι συνθήκες διαμονής των ταλαιπωρημένων συνανθρώπων μας . Ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί όλοι μαζί αποδείξαμε ότι η μικρή κοινωνία μας , με τα πλείστα όσα προβλήματα ,είναι δομημένη στη βάση της αλληλεγγύης.
 

Προηγούμενο άρθροΆνοιξαν την κρύπτη του φορτηγού στη Καβάλα και είδαν την εικόνα που βλέπετε – Σοκ από τους κρυμμένους μετανάστες (Φωτό)!
Επόμενο άρθροΕΒΖ: Η Royal Sugar 'χτυπάει' το εργοστάσιο στις Σέρρες