Καλά είναι τα νέα για την ελληνική αποστολή από την Καβάλα που βρέθηκε στην Κων/πολη για την συνεδρίαση της Ουνέσκο και παγιδεύτηκε από το στρατιωτικό πραξικόπημα. Μιλήσαμε με την δήμαρχο Καβάλας Δ. Τσανάκα που μας μετέφερε το κλίμα που επικράτησε την νύχτα ενώ τόνισε πως ήδη επιστρέψαν στην Ελλάδα και είναι όλοι καλά.

«Είμαστε καλά, από στιγμή σε στιγμή έρχεται λεωφορείο που θα μας πάει στην Ελλάδα, λύθηκε η πολιορκία. Βρισκόμαστε στο ξενοδοχείο Kalyon στην παραλία της Κωνσταντινούπολης, είμαστε όλη η αποστολή μαζί και είμαστε καλά»

«Το βράδυ και είδαμε και ακούσαμε πολλά, είδαμε βόμβες να σκάνε, ακούγαμε κατά διαστήματα πυροβολισμούς, αεροπλάνα να πετούν πάνω από τα κεφάλια μας ενώ υπήρχε αστυνομία παντού εμποδίζοντας την κυκλοφορία, τελος καλό όλα καλά» μας περιέγραψε χαρακτηριστικά η δήμαρχος.
Στην αποστολή ωστόσο ήταν και ο πρώην δήμαρχος Καβάλας Κ. Σιμιτσής ο οποίος μετέδιδε τα γεγονότα μέσω facebook με διάφορα ποστ κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μάλιστα όταν το πραξικόπημα έδειχνε να καταρρέει ο κ. Σιμιτσής επιστράτευσε και το χιούμορ του.
Κωστής Σιμιτσής
12 hrs ·
Είμαστε καθηλωμένοι στον δρόμο καθ’ οδόν προς ξενοδοχείο. Ψύχραιμοι προς το παρόν. Δεν επηρεάζουμε τις εξελίξεις.
Κωστής Σιμιτσής
7 hrs ·
Οι δρόμοι άνοιξαν. Επιστρέψαμε τώρα μόλις στο ξενοδοχείο. Το Πέραν απέναντι σκοτεινό.
 
Κωστής Σιμιτσής
7 hrs ·
Το ζήσαμε κι αυτό. Έχουν δίκιο όσοι λένε πως η πολιτική μπορεί να σου δώσει μεγάλες συγκινήσεις.
Κωστής Σιμιτσής
6 hrs ·
Κάποιοι πραξικοπηματίες φαίνεται πως δεν παραδόθηκαν ακόμη. Τα αεροπλάνα τους ρίχνουν βόμβες. Αλλιώτικο airshow!

Προηγούμενο άρθροΣοβαρότατη εξέλιξη στην Αλεξανδρούπολη μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία – Προσγειώθηκε στρατιωτικό ελικόπτερο – Συνελήφθησαν 8 πραξικοπηματίες
Επόμενο άρθροΠαράταση στην αντικατάσταση αδειών τεχνικών επαγγελμάτων