depit348-604x331

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας ενέκρινε το πρόγραμμα για τα Ανοιχτά Εμπορικά Κέντρα σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Καβάλας.  Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Μάρκο Δέμπα θα πρέπει να βρεθούν περίπου 130 επιχειρήσεις στο κέντρο της πόλης της Καβάλας.

Όπως ανέφερε αρχικά «Υπάρχουν διάφορες ενεργές επιχειρήσεις στην Καβάλα ενώ στόχος μας είναι αν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της πόλης θέλουν να δημιουργηθεί το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου να έχουμε και την εκφρασμένη θέληση τους. Θα χρειασθεί δηλαδή να έχουμε και εγγράφως τις αιτήσεις αλλά και την συναίνεσή τους για να προχωρήσουμε στις απαραίτητες παρεμβάσεις, αφού βέβαια συμφωνήσουμε στις βασικές αρχές αυτών. Άρα λοιπόν το τελευταίο περίπου δίμηνο έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια ενημέρωσης και με συναντήσεις δικές μου με τους εμπόρους, με συναντήσεις εντός του Επιμελητηρίου, με επαφές με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλη Λεμονίδη, οπότε κάναμε μια συστηματική δουλειά προκειμένου να φτάσουμε σε αυτό το μαγικό νούμερο των επιχειρήσεων, που πρέπει να αποτελούν ένα 70% στην περιοχή παρέμβασης που τελικά είναι η περιοχή του ιστορικού κέντρου του Αγίου Νικολάου!

Στόχος να συγκεντρώσουμε περί τις 80 επιχειρήσεις και εκεί να προσθέσουμε και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως καφέ, μπαρ και άλλα αλλά και άλλα καταστήματα».

ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ

Ο ίδιος τόνισε ότι από τις έως τώρα επαφές έχει γίνει μια κατά κάποιο τρόπο πρώτη αποτύπωση εικόνας παρεμβάσεων και στις όψεις των κτηρίων. «Θα γίνουν όμως παρεμβάσεις και στους δρόμους, στον ηλεκτροφωτισμό, στα πεζοδρόμια και στα παρτέρια, στην αποκομιδή των σκουπιδιών. Θα είναι παρεμβάσεις που θα δώσουν ένα στίγμα στο ιστορικό κέντρο της Καβάλας και παράλληλα θα αποτελέσουν μια υποδομή μια και τέτοιου είδους παρεμβάσεις σίγουρα θα ήταν καλό να τις βρούμε στο σύνολο της πόλης και όχι σε μια μόνο περιοχή».

Οι επιχειρήσεις μάλιστα θα έχουν μια άμεση επιδότηση της τάξεως των 2 χιλιάδων ευρώ για τις όψεις τους, για τη βιτρίνα, για την πινακίδα τους. «Υπάρχουν όμως και τα έμμεσα οφέλη ιδίως σε θέματα υψηλής τεχνολογίας που θα εφαρμοσθεί σε αυτή την περιοχή, έτσι ώστε κάποιος επισκέπτης τουρίστας ή και εμείς οι ίδιοι που είμαστε στο κέντρο της πόλης και κινούμαστε σε αυτό να μπορούμε να ξέρουμε ποια καταστήματα έχουν προσφορές, ποιες είναι οι προσφορές, πως εντοπίζουμε αυτές τις επιχειρήσεις. Θα υπάρχει μια ελεύθερη προβολή των επιχειρήσεων αυτών μέσα από τα δίκτυα και θα λέγαμε γενικά ότι είναι μια σειρά από έμμεσα οφέλη που θα τα δει η επιχείρηση κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του προγράμματος.

 

Αλλά ακόμη και αυτές οι παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια και όπου αλλού, είναι στα πλαίσια της δημιουργίας του ανοικτού εμπορικού κέντρου, OPEN MALLS όπου το λέμε πλέον» κατέληξε.

Προηγούμενο άρθροΤηλεοπτικό σόου χαρακτήρισε ο Λ.Παππάς τον τρόπο με τον οποίο δόθηκε η δωρεά της PFIC
Επόμενο άρθρο«Η ανακύκλωση πάει καλά» δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ανέστης Τσουρουκίδης