Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχονται τα μεγάλα έργα για την διανομή φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Μετά την Ξάνθη, την Δράμα, την Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή, το Ελεγκτικό Συνέδριο ολοκλήρωσε, επιτυχώς, τον προσυμβατικό έλεγχο για το έργο στην πόλη της Καβάλας, δίνοντας το «πράσινο φως» για την έναρξη του. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της Δ.Ε.Δ.Α. και του αναδόχου του έργου, της εταιρείας ΑΒΑΞ Α.Ε., θα γίνει στο επόμενο χρονικό διάστημα. Οι εργασίες κατασκευής του δικτύου θα αρχίσουν εντός του Μαΐου και θα ολοκληρωθούν έως το 2023.

Το έργο στην πόλη της Καβάλας είναι προϋπολογισμού 6,5 εκατομμυρίων ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.) και χρηματοδοτείται από ίδια κεφάλαια, δανειακά κεφάλαια, καθώς και από το Ε.Σ.Π.Α. 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Παράλληλα με τις εργασίες κατασκευής του δικτύου, θα πραγματοποιούνται συνδέσεις καταναλωτών, καλύπτοντας τις ενεργειακές ανάγκες που έχουν τα νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις και τα δημόσια κτίρια, όπως σχολεία, νοσοκομεία, αθλητικοί χώροι κ.ά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Δ.Ε.Δ.Α., Μάριος Τσάκας, δήλωσε τα εξής: «Τον επόμενο μήνα αρχίζουν σε ακόμα μία πόλη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, την Καβάλα, οι εργασίες για την κατασκευή δικτύου διανομής φυσικού αερίου. Πρόκειται για ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο, με σημαντικές ωφέλειες για τους πολίτες, το περιβάλλον και την οικονομία. Με την έλευση του φυσικού αερίου, το ενεργειακό κόστος θα μειωθεί σημαντικά για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, η περιοχή θα αναβαθμιστεί περιβαλλοντικά, ενώ θα ενισχυθεί η απασχόληση και η τοπική οικονομία με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε όλα τα στάδια υλοποίησης του έργου».

Προηγούμενο άρθροΑλλαγή τηλεφωνικών αριθμών στο Κλειστό Κολυμβητήριο Καβάλας
Επόμενο άρθροΓ. Βαρουφάκης: «Ένα εργοστάσιο παραγωγής υδρογόνου στην Αλεξανδρούπολη θα την μετέτρεπε σε Ευρωπαϊκό ενεργειακό κέντρο»