Η Αστυνομία καλείται και διενεργεί ελέγχους σε επιχειρήσεις εστίασης και καφέ για πιστοποιητικά covid και test. Σχετικές δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Νίκος Ίμβρος.

Όπως τόνισε αρχικά “Πράγματι όταν τα πράγματα δυσκολεύουν πολλές μορφές της καθημερινότητας καλείται – ως ελεγκτικός μηχανισμός και με διαδικασίες βέβαια να προβλέπονται πάντοτε από το κράτος – ως ελεγκτής η Ελληνική Αστυνομία.

Όντως το τελευταίο χρονικό διάστημα η πανδημία μονοπωλεί το ενδιαφέρον όλων μας και η κατάσταση είναι δύσκολη. Και αυτό φαίνεται μια και όλοι μας έχουν συγγενείς, φίλους ή γνωστούς που νοσούν ή έχουν νοσήσει. Το πρόβλημα είναι μεγάλο αλλά αυτό αφορά το προσωπικό.

Για την Αστυνομία όμως η πραγματικότητα είναι ότι είμαστε στην πρώτη γραμμή ελέγχων και είμαστε σε πιο αυστηρή τροχιά μια και οι κανόνες που πλέον υπάρχουνε είναι περισσότεροι από το παρελθόν. Ακόμη και στα καταστήματα βλέπουμε να έχει αλλάξει η όλη διαδικασία και είμαστε πια σε ελάχιστες δραστηριότητες μη παρόντες αφού εκεί η δραστηριότητα ακόμη τουλάχιστον είναι εκτός ελέγχων. Εμείς όμως είμαστε παρόντες όπου και αν μας έχει ζητηθεί και αυτό είναι το μέγιστο. Και όλα αυτά μα βάση τις διαταγές που έρχονται από το υπουργείο. Απλά αυτό που πρέπει να τονισθεί είναι ότι εμείς οι Αστυνομικοί δεν βάζουμε τα μέτρα. Κάνουμε τον έλεγχο όπως διατασσόμαστε με βάση τις διαταγές που παίρνουμε μια και αυτή είναι η δουλειά μας. Τα προσωπικά μας πιστεύω και το τι θεωρούμε εμείς σωστό ή λάθος είναι κάτι που μπορούμε να το συζητάμε είτε συνδικαλιστικά είτε απλά σε προσωπικό επίπεδο.

Όταν όμως είμαστε εν ώρα υπηρεσίας υπάρχουν κάποιοι νόμοι και κάποιες εντολές τις οποίες εμείς καλούμαστε να εκτελέσουμε. Ούτε κάποιο σημείο αντιπαράθεσης έχουμε ούτε βέβαια έχουμε όρεξη να μαλώνουμε εντός ή εκτός εισαγωγικών με τους συμπολίτες μας».

ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Και πρόσθεσε πως «Εμείς ξέρουμε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και πρέπει να την περάσουμε όλοι μαζί. Δεν βάζουμε εμείς τους κανόνες. Εμείς είμαστε ο μηχανισμός που πρέπει να ελέγχει. Γιατί κάποιος πρέπει να ελέγχει και αυτός ο κάποιος είναι η Ελληνική Αστυνομία.

Και όμως υπάρχουν πολλοί άλλοι ελεγκτικοί μηχανισμοί αλλά μόνο η Ελληνική Αστυνομία φαίνεται και για αυτό που εγώ απευθύνω ως έκκληση είναι να προσπαθήσουμε όλοι μαζί και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και με καλή διάθεση να τηρήσουμε αυτούς τους κανόνες που μας έχουν επιβάλει προκειμένου να μπορέσουμε να περάσουμε τον χειμώνα που έρχεται ελπίζοντας με το νέο έτος να είμαστε καλύτερα”.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η ελπίδα δεν μπορεί να πεθάνει για αυτό και ευχήθηκε να πάνε όλα καλά.

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Αναφορικά με την συνεργασία της Αστυνομίας με τους πολίτες και τους καταστηματάρχες τόνισε ότι “Σε τοπικό επίπεδο δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Ίσα ίσα πραγματικά επειδή είμαστε μικρή κοινωνία και γνωριζόμαστε πολύ καλά, υπάρχει και αυτή η διάθεση και η κατανόηση αμφοτέρων των πλευρών για να γίνονται όλα σωστά.

Αλλά σε γενικότερο επίπεδο θεωρώ ότι όσο η κρίση εντείνεται, είναι λογικό άνθρωποι είμαστε, με τα πάθη μας και με στιγμές, να μπορεί ανά πάσα στιγμή να δημιουργηθεί μια άσχημη κατάσταση.

Γι αυτό και εγώ κάνω έκκληση σε όλους γενικότερα αυτές τις δύσκολες στιγμές, να σκεφτόμαστε λίγο παραπάνω και αντιμετωπίζουμε τις δύσκολες καταστάσεις λίγο πιο ψύχραιμα. Έτσι θα μπορέσουμε να τις περάσουμε χωρίς παρατράγουδα».

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Αναφορικά με το προσωπικό της Αστυνομίας σχολίασε ότι “Μιλάμε για το προσωπικό, μια πληγή πολύ μεγάλη. Δεν επαρκεί το προσωπικό. Άλλωστε δεν επαρκούσε και πριν τον ιό. Είχαμε μεγάλες ελλείψεις και βέβαια ήρθε αρκετό προσωπικό μέσω των τακτικών και έκτακτων μεταθέσεων. Αλλά και πάλι πρόβλημα υπάρχει. Τότε είχε καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος των απαιτήσεων αλλά όταν ήρθαν τα μέτρα με την πανδημία, είναι πολλά άλλωστε, αυτό το προσωπικό από κάπου το στερούνταν! Κάποιοι ξέρουν και βλέπουν ότι δεν υπάρχουν αστυνομικοί παντού. Εμείς οι συνδικαλιστές δεν κρύψαμε ποτέ τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Έστω και αν μας έχει μπει η ρετσινιά ότι μόνο εμείς γκρινιάζουμε, εμείς θα λέμε ότι το προσωπικό δεν επαρκεί. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πώς δεν βλέπει κανείς με την ίδια συχνότητα που έβλεπε κάποτε, άνδρες της αστυνομίας παντού. Και δεν παρουσιάζουμε όμορφες καταστάσεις όταν έρθουν οι ανώτεροι μας για παράδειγμα. Ακόμη και στην πόλη ελάχιστοι είναι οι αστυνομικοί στην κίνηση. Προσωπικό βρίσκεται σε παραδρόμους, στην Εγνατία, αλλά και πρέπει να κάνει και όλο το έργο που πρέπει. Το πρόβλημα είναι μεγάλο και αυτό νομίζω ότι πρέπει να το δουν αυτοί που πρέπει.

Έτσι και αλλιώς όλοι τρέχουμε σε έναν μαραθώνιο και όχι σε έναν αγώνα 100 μέτρων και πρέπει όλοι να τερματίσουμε”.

Προηγούμενο άρθροΕκλογές στην Λέσχη Ποντίων Καβάλας
Επόμενο άρθροΑπογραφή Πληθυσμού και Κατοικιών στο Δήμο Καβάλας (2021)