paidopoli102-604x402

Στον Ειδικό Σύμβουλο Ποιοτικού Ελέγχου (ΕΣΠΕΛ) απευθύνθηκε και θα απευθυνθεί εκ νέου το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ, προκειμένου να «τρέξει» τις διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών από την πυρκαγιά σε κτίριο της Παιδόπολης (τον Σεπτέμβρη του 2016). Σχετική απόφαση πάρθηκε πρόσφατα από τη διοίκηση του Κέντρου.

Προκειμένου να βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στατικότητας του κτιρίου, η διοίκηση του Κέντρου αποφάσισε αυτό να ελεγχθεί από μηχανικό. Οι ζημιές υπολογίστηκαν από τον αρχικό ανάδοχο του δημοτικού έργου στο ποσό των 70.000 ευρώ περίπου. Ωστόσο η διαδικασία είναι μακρά. Αυτό προκύπτει κι από όλα όσα προηγήθηκαν κι έχουν σχέση και με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Καβάλας. Λόγω γραφειοκρατίας, στο κτίριο όπου υπήρξε η φωτιά δεν έγινε το παραμικρό δύο ολόκληρα χρόνια. Για την επιδιόρθωση των ζημιών της φωτιάς πρέπει το κτίριο να ελεγχθεί κι αμέσως μετά να βρεθούν χρήματα για επανέλθει σε λειτουργική κατάσταση. Με την προϋπόθεση ότι η διαδικασία θα βρίσκεται μέσα στις προθεσμίες του ΕΣΠΑ.

Η πρώτη τεχνική αναφορά του ΕΣΠΕΛ μεταξύ άλλων αναφέρει: «Οι υλικές ζημιές που οφείλονται στην πυρκαγιά που ξέσπασε για άγνωστους λόγους, σε τμήμα του έργου στο οποίο είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες αναβάθμισης, κρίνονται ως ουσιώδη ελαττώματα (καταστροφή εξωτερικής θερμομόνωσης, χρωματισμών, κουφωμ άτων, υαλοπινάκων, σωληνώσεων, καλωδιώσεων κ.α.). Τα ελαττώματα είναι σημαντικά και εκτεταμένα, δημιουργούν προβλήματα στην ασφαλή λειτουργία και τη συνολική ποιότητα της κατασκευής και χρήζουν αποκατάστασης (προκύπτει η ανάγκη αποξηλώσεων και ανακατασκευών). Επισημαίνεται επίσης η ανάγκη ελέγχου στατικής επάρκειας των προσβληθέντων από την πυρκαγιά κτιρίων».

Προηγούμενο άρθροΠερισσότερο γκαζόν στην Ραψάνη
Επόμενο άρθροAction Team : Μας νίκησαν ρουτίνα και τετριμμένα