Ενδελεχείς έλεγχοι γίνονται στους επιβάτες των Υπεραστικών ΚΤΕΛ Καβάλας μόνον για διανομαρχιακές μετακινήσεις. Ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας κ. Κώστας Πανταζής σημείωσε ότι με την νέα ΚΥΑ είναι υποχρεωμένοι να κάνουν οι ίδιοι τους ελέγχους.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «οι έλεγχοι γινόντουσαν, γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται. Με τη νέα ΚΥΑ που λέει με ποιον τρόπο γίνονται οι μετακινήσεις , επωμιστήκαμε τους ελέγχους στα πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης και ράπιντ τεστ. Αυτό το κάνουμε μόνο για τις διανομαρχιακές διαδρομές, δηλαδή από νομό σε νομό. Εντός του νομού Καβάλας δεν έχει υποχρέωση ο επιβάτης να προσκομίσει δικαιολογητικό κι εμείς δεν κάνουμε έλεγχο. Με την έκδοση του εισιτηρίου ελέγχουμε αν έχει ο επιβάτης πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή ράπιντ τεστ. Τα πρόστιμα είναι μεγάλα αλλά ο κόσμος έχει συμμορφωθεί και είναι όλοι εφοδιασμένοι με τα κατάλληλα πιστοποιητικά. Εμείς κάνουμε απλό έλεγχο χωρίς να διαθέτουμε την εφαρμογή».

ΚΑΥΣΙΜΑ

Για το θέμα των καυσίμων είπε ότι «το ένα κακό διαδέχεται το άλλο. Τα καύσιμα έχουν πάρει την ανηφόρα, η επιβατική κίνηση έχει πάρει την κατηφόρα κι εμείς πληρώνουμε ως συνήθως το μάρμαρο. Είμαστε αναγκασμένοι σαν φορέας να δείξουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο, να συνεχίσουμε τη συγκοινωνία, αλλά το κόστος βαραίνει πάλι εμάς. Κι έτσι όπως είμαστε σε άσχημη κατάσταση οικονομικά λόγω της πανδημίας, ήρθε κι άνοδος των καυσίμων. Το καύσιμο για μας είναι το βασικό. Δεν ξέρω πόσο θα συνεχίσουμε να έχουμε αυτά τα δρομολόγια σε πλήρη λειτουργία. Θα αναγκαστούμε κάποια στιγμή να τα μειώσουμε, αφού να βάλουμε λουκέτο δεν είναι σωστό. Είναι τεράστιο πρόβλημα και δεν μπορούμε να βρούμε κάποιον να δώσει μια λύση. Ο κόσμος απευθύνεται σε μας μόνο, νομίζει ότι είναι μια κρατική, δημόσια, επιχείρηση. Μας ζητάνε δρομολόγια αλλά αυτά έχουν κόστος το οποίο ανεβαίνει συνεχώς και χωρίς να υπάρχει έσοδο. Δεν βγαίνει με τίποτα η εξίσωση.

Η κρατική ενίσχυση παραμένει αυτή που είχαμε πει. Έγινε μία για το δίμηνο Ιούλιος- Αύγουστος 2020 ενώ περιμέναμε να παίρνουμε κάθε δίμηνο ως αποζημίωση λόγω της απαγόρευσης θέσεων που μας είχε επιβληθεί. Επίσης, οι μέτοχοι έχουν εισπράξει τις επιστρεπτέες προκαταβολές.

Για να μπορέσουμε να εκτελούμε τις συγκοινωνίες, με τα κόστη να ανεβαίνουν, πρέπει να υπάρξει μια άλλη μέριμνα για μας».

Προηγούμενο άρθροΈρευνα για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση στους Δήμους της Ελλάδας
Επόμενο άρθροΣε ετοιμότητα η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας για την επικείμενη κακοκαιρία που θα πλήξει από σήμερα την περιοχή μας