Με την κοπή της βασιλόπιτας ξεκίνησε η αποψινή διαδικτυακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, η πρώτη για το 2021, παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στέφανου.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του προς το Σώμα, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε, απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη και τους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων, ότι η τοπική εκκλησία προσδοκά στην στήριξη τους για την ίδρυση νέας ενορίας στη συνοικία των Ποταμουδίων, η οποία, όπως αποκάλυψε, θα έχει τη μορφή της Αγίας Ειρήνης που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη.

Ο νέος ναός, σύμφωνα με όσα επισήμανε ο Σεβασμιώτατος, θα είναι αφιερωμένος στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και της Ανάληψης του Χριστού και θα εορτάζει την 25η Μαρτίου.

Με την ανέγερση του νέου ναού θα ικανοποιηθεί το διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής και θα δημιουργηθεί ένα νέο έμβλημα για τις επόμενες γενιές, που όμοιο του δεν θα υπάρχει σε όλη την Ελλάδα.

Απαντώντας ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, αφού ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και στους πολίτες του Δήμου Καβάλας, υπογράμμισε ότι το αίτημα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φ.Ν.Θ. έχει ήδη διαβιβαστεί στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η περαιτέρω επεξεργασία του.

Προηγούμενο άρθροΕΟΔΥ: 1 νέο κρούσμα στη Θάσο και 1 στη Καβάλα για σήμερα 18/1
Επόμενο άρθροΔΗΠΕΘΕ Καβάλας: Β` Καλλιτεχνική Περίοδος 2020 – 2021